0
Tenis

Više novca za „gubitnike“

Objavljeno: 20.12.12 u 16:49

Tenis reket

Organizatori Australijan Opena saopštili su da je povećan nagradni fond za prvi Grend Slem turnir u godini, a to će najviše osetiti oni koji budu eliminisani u ranoj fazi takmičenja. Veće nagrade dobiće i takmičari u dublu i kvalifikacijama, dok su nagrade u igri mešovitih parova ostale nepromenjene.

Teniseri i teniserke koji bu bili eliminisani u prvom kolu dobiće nagradu od 29.000 dolara što je 32.7 procenata više nego ove godine, dok će oni koji budu bili eliminisani u drugom kolu zaraditi po 45.500 dolara što je porast od 36.6 procenata, dok će se za eliminaciju u 3. kolu plaćati 71.000 dolara što je porast od 30 procenata.

Naravno, veće nagrade očekuju i pobednike u obe konkurencije, i to za oko 6 procenata, pa će najbolji u pojedinačnoj konkurenciji zaraditi po 2.55 miliona dolara.

Organizatori Australijan Opena su ovim praktično prihvatili predlog najboljih tenisera sveta koji su ove godine izašli sa idejom da na četiri Grend Slem turnira više novca dobiju oni koji nisu u vrhu i tako se bar donekle smanje razlike u zaradama.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter