0
AdmiralBet ABA Liga

Podgorička policija podnela je prekršajne prijave protiv 12 članova navijačkih grupa "Varvari" i "Grobari" zbog nereda na košarkaškoj utakmici Budućnost Voli - Partizan, odigranoj 21. oktobra u SC "Morača".

Prekršajne prijave za 12 navijača

Objavljeno: 27.10.12 u 21:20

Prilikom privođenja došlo je i do incidenta – jedan od navijača pokušao je da zakloni rukom fotoaparat fotoreportera „Vijesti“ Borisa Pejovića, dok je drugi rukom preko policajaca udario po aparatu fotoreportera „Dnevnih novina“ Mirka Savovića.

Policajac koji je bio u blizini kada se dogodio incident nije reagovao, podsećaju „Vijesti“.

Savović je prisutnim kolegama kazao da mu je policajac samo odgovorio „kad nas biju ne pišete, pa neka sad vas tuku“.
Podgorička policija danima „skida“ fotografije vandala sa snimaka zabeleženih tokom divljanja u dvorani.
“Vijestima” je u podgoričkoj policiji rečeno da je za sada identifikovano 12 osoba iz oba navijačka tabora, zbog sumnje da su se nedolično ponašali pre početka košarkaškog derbija između Budućnosti i Patizana.

“Identifikovano je 12 osoba, ali nastavljamo sa prikupljanjem podataka i za još nekoliko njih, koji su prednjačili tokom divljanja”, rečeno je u policiji.

Tek kada se prikupe sva imena, policija će u konsultaciji sa tužiocem kvalifikovati dela, tako da će nekima ići prekršajne prijave, ali će nekoliko navijača, sasvim je izvesno, krivično odgovarati. Imena navijača, koji će odgovarati za izazivanje nereda, biće objavljena danas ili u poneđeljak, a policija će u prijavi jasno navesti šta je ko od njih uradio tokom divljanja na tribinama, ali i kasnije na platou i ulicama u blizini “Morače”.

Košarkaškom derbiju prošlog vikenda u Podgorici prethodio je sukob navijača kada su pristalice Partizana pesmom isprovocirale navijače Budućnosti, a „Varvari“ potom uleteli na parket, i bakljama i stolicama krenuli da gađaju „Grobare“nakon čega je policija ispraznila tribinu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter