4
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

PARTIZAN SE PROŠETAO BANJICOM: Crno-beli poker protiv Rada (VIDEO)

Objavljeno: 31.08.14 u 18:55

Fudbaleri Partizaan zabeležili su i četvrtu pobedu u novom šampionatu pošto su u meču 4. kola pred praznim tribinama na Banjici savladali domaći Rad sa 4:0 (2:0)  pa su se posle novog trijumfa vratili na čelo tabele sa 12 osvojenih bodova i gol razlikom 14:2.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Crno-beli su poveli sredinom prvog poluvremena posle odlične akcije Danka Lazovića i Petra Škuletića, da bi asistent u završnici prvog dela igre postigao prvi od svoja dva gola uz obilatu pomoć golmana Rada kojem je lopta pršla kroz ruje i kroz noge. Partizan je u nastavku izašao na teren sa namerom da bez previše muke sačuva stečenu prednost i pokuša da iskoristi svoje prilike iz kontranapada. U tome je i uspeo najpre preko Lazovića, a potom i preko Fofane koji su postavili konačnih 4:0.

Odlična partija crno-belih posle teške utakmice u Azerbejdžanu i plasmana u grupnu fazu Lige Evrope. Jedinog srpskog predstavnika u međunarodnim takmičenjima, uostalom kao i sve superligaše očekuje pauza zbog obaveza reprezentacije, a potom slede iskušenja u nastavku prvenstva.

– Dobra igra Partizana danas, kontrolisali smo igru. U zavidnoj smo formi u psolednje vreme. Postići 14 golova u četiri utakmice od čega tri utakmice na strani nije mala stvar. Sada nas očekuje mala pauza i priprema za nastavak šampionata odnosno duele sa Čukaričkim i Totenhemom u Ligi Evrope, rekao je posle utakmice trener Partizana Marko Nikolić.

Tok meča:

Prvu šansu na utakmici imao je Petar Škuletić u devetom minutu kada je izašao sam na golmana Jovanovića koji je bio uspešniji u toj situaciji.

Potom su domaći pripretili preko Jelića koji je u dva navrata pokušao da ugrozi Lukača, ali bez promene rezultata.  U 20. minutu Vojislav Stanković je imao dve šanse u jednom napadu, najpre glavom, a potom i nogom, ali je bio neprecizan.

Ipak, u 26. minutu Škuletić pogađa mrežu za vođstvo Partizana! Lazović je odlično prošao po desnom boku i fenomenalno pronašao Škuletića na drugoj stativi koji je iz klizećeg starta pogodio za 0:1. 

Posle samo nekoliko minuta, tačnije u 30. domaći su bili najbliži pogotku. Perović je odlično izveo slobodan udarac, ali je Lukač odlično zaustavio udarac glavom, a potom odbrana crno-belih ispucala loptu daleko od gola.

Dva minuta pre odlaska na odmor, Lazović je povisio prednost Partizana na 2:0 nakon katastrofalne greške golmana Jovanovića. Lazović je šutirao sa 18 metara slabijom levom nogom, a iako je delovalo da će Jovanović lako zaustaviti taj pokušaj, lopta mu je nekako prošla kroz ruke i kroz noge.

Počelo je drugo poluvreme na Banjici. Od samog starta postalo jejasno da će Partizan pokušati da uz što manje potrošene energije sačuva stečenu predsnot i eventualno je uveća posle nekog kontranapada. Međutim, takva kalkulantska postavka mogla je da se osveti crno-belima u 51. minutu kada je Borko Veselinović bio u odličnoj šansi, ali je potpuno neometan uspeo da promaši ceo gol. Tražili su domaći penal u 57. minutu nakon pada Jelića u kaznenom prostoru Partizana, ali je pištaljka ostala nema.

Već u sledećem napadu Partizan je postigao i treći gol i to upravo posle kontre, Škuletić je prodro po levoj strani, poslao je loptu u desno usamljenom Lazoviću koji je zakucao loptu umrežu Radovog gola – 0:3.

Na 15-ak minuta do kraja jasno je da će sva tri boda otići na Topčidersko brdo. Rad ej napadao dok je imao snage, a to nije trajalo dugo, nakon čega je inicijativu preuzeo Partizan i pravo je čudo da vodi samo sa 3:0 pošto su crno-beli imali još nekoliko dobrih prilika. Sa druge strane Petar Jelić je mogao da zatrese Lukačevu mrežu u 76. minutu.

Malo je nedostajalo da Jelić u 83. minutu postigne makar počasni pogodak za Rad, ali je lopta posle njegove „praćke“ sa preko 30 metara nakon što je prošla nemoćnog Lukača završila na stativi.

Ponovo je Partizan iz slične akcije poput onih kod prvog i trećeg gola došao do mreže Radovog gola. Živković je dodao loptu do Ninkovića ovaj je sa leve strane centrirao na drugu stativu gde je usamljen bio ljubimac navijača Beko Fofana kojem nije bilo teško da se pokloni i postigne novi pogodak za crno-bele.

Rad: Jovanović, Denić, Jelić, Gnjatić, Raspopović, Milošević (Stančeski od 81.), Rodić, Perović, Bajić, Veselinović (Mihajlović od 74.), Marković.

Partizan: Lukač, Vulićević, Stanković, B. Ilić, Petrović, Brašanac, S. Marković, A. Živković, Grbić (Pantić od 63.), Lazović (Fofana od 72.), Škuletić (Ninković od 81.). 

Fudbaleri Partizana danas će, od 17:00 sati, u okviru četvrtog kola Jelen Super lige Srbije gostovati na Banjici gde će odigrati meč sa domaćim Radom. Tekstualni prenos pratite na našem sajt

Utakmica navedenih rivala biće odigrana pred praznim tribinama zbog kazne disciplinske komisije FSS prema FK Rad. Crno-beli na Banjicu idu osokoljeni plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope koja bi, nadaju se u tom klubu, trebala da obezbedi mirniji nastavak Superligaškog karavana i neophodan novac za funkcionisanje kluba.

Međutim, uvek prisutni finasijski problemi uprave kluba su jedno, a želje armije navijača su nešto sasvim drugo. A bilo da je reč o meču sa madridskim Realom ili Radom s Banjice, Grobari su uvek gladni uspeha i očekuju samo jedno: pobedu.

Svestan toga je i šef struke Partizana Marko Nikolić. Srećna okolnost po ovog trenera jeste što jako dobro poznaje sistem rada u banjičkom klubu, budući da je upravo tu stekao svoje trenersko ime i doživeo punu afirmaciju:

– Mnogo važna utakmica za Partizan posle plasmana u Ligu Evrope. Biće teška utakmica iz više razloga, imamo veliko poštovanje prema Radu, kao klubu, igračkom kadru i treneru, to su demonstrirali i u dosadašnjem toku prvenstvu. Zbog toga nas čeka težak posao, ali i zbog činjenice da igramo u nefudbalskom ambijentu, bez publike, ispražnjeni i umorni od putovanja, i emotivno i fizički, i cilj je veoma jasan. Moramo da nađemo načina, igrače koji su motivisani da igraju ozbiljnu utakmicu sa ozbiljnim protivnikom, donese Partizanu tri boda i ostavi ga u borbi za prvo mesto u prvenstvu – rekao je Nikolić.

Iako su crno-beli izborili plasman u Ligu Evrope, Nikolić poziva na oprez i pali alarme upozoravajući da ostankom na evro-sceni crno-beli nisu rešili sitauciju u domaćem šampionatu:

– Bitno je da praktično sezona je na početku, niko u klubu i oko nas ne sme da pomisli da je nešto završeno plasmanom u Ligu Evrope. Veliki korak smo napravili, ali veliki broj utakmica je tek ispred nas, u domaćem prvenstvu, Kupu i Ligi Evrope, neki problemi su i dalje aktuelni, ali mi moramo da radimo sada još bolje i više, nego do sada, da bi adekvatno odgovorili na izazove koji nas čekaju, a daleko najteži je gostovanje Radu. Želimo da na talasu onoga što smo postigli u Bakuu nastavimo i sada i da ovaj mini ciklus uspešno završimo – objasnio je Nikolić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

4 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter