0
ATP

FOTO: Twitter/ Roland Garros

ALKARAZ DEMONSTRIRAO SILU NAD CICIPASOM, PA ZAKAZAO MEČ SA NOVAKOM: Spektakl u polufinalu Rolan Garosa!

Objavljeno: 06.06.23 u 23:00

Španac počistio Grka.

Prvi reket sveta, Karlos Alkaraz je savladao petoplasiranog tenisera na ATP listi Stefanosa Cicipasa 3:0 (6:2/6:1/7:6) u četvrtfianulu Rolan Garosa i plasirao se u polufinale, gde ga čeka Novak Đoković, sa kojim će igrati u četvrtak. Biće ovo prava poslatica za sve ljubitelje sporta.

Španac je krenuo silovito i nadigrao Cicipasa u svakom smislu, prvi set je dobio za svega pola sata. Grk je pokušavao nešto ozbiljnije jedino kada je imao servis, a ovako potpuno nemoćan i prvi set je pripao Alkarazu 6:2.

U drugom setu je nastavio isto, bez ikakvog popuštanja, a Cicipas je delovao demolirano. Pad Grka bio je nezadrživ u tim momentima, nije pomogla ni priča sa ocem i trenerom Apostolosom, koji mu je aplaudirao i bodrio ga, jer je Alkaras posle samo 65 minuta igre u meču imao 6:1 i ogromnih 2-0 u setovima.

Cicipas kao da nije imao ni snage ni rešenja da nešto uradi, Alkaras je nizao gem za gemom i u trećem setu. Lagano je stigao do 3:0, a onda se neočekivano iskomplikovala situacija. Imao je Karlos 5:2 i dve meč lopte na servis Cicipasa, nije ih iskoristio. I Grk je iskoristio tu laku nervozu Španca koji nije uspeo odmah da završi meč, na 5:3 je uspeo da vrati brejk i smanji na 5:4.

Imao je Alkaras meč loptu broj tri u desetom gemu, ali je Cicipas neutralisao servisom. Međutim, Karlos je bez izgubljenog poena došao do 6:5, a Grk izborio taj-brejk. I tu je Španac konačno završio posao, dobio je taj deo igre sa 7:5. Sigurno je da Novaku neće biti protiv furioznog šanskog tenisera.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter