0
Domaći fudbal

FOTO: Hotsport

U NIŠU UDARIO BRAT NA BRATA: Radnički ispustio prvu meč loptu! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 22.05.23 u 21:10

Konačna odluka će pašće u Lazarevcu

Fudbaleri Radničkog poraženi su od Spartaka iz Subotice sa 0:1 u okviru 36. kola MozzartBet Superlige Srbije. Nišlije su tako propustile prvu priliku da obezbede opstanak u Superligi.

Od samog početka Subotičani su bili agresivniji i držali terensku inicijativu. U 9. minutu nakon kornera gostiju koji je izveo Stanić, glavom je šutirao Hrstić.  Lopta je pogodila Stefana Marjanovića u ruku i sudija je nakon što je pregledao VAR snimak, dosudio penal.

Od 13. minuta Spartak je poveo golom Hrstića, ali iz drugog pokušaja, jer mu je Stevanović prvo odbranio penal, a napadač Subotičana je nakon odbitka smestio loptu u mrežu.

Fudbaleri Radničkog uspeli su da se malo konsoliduju u drugoj polovini prvog poluvremena, ali su defanzivci Spartaka bili na visini zadatka. Imali su novu priliku gosti u 32. minutu, kada je Hrstić imao solo prodor i šutirao sa distance, ali je njegov šut završio preko gola.

 

FOTO: Hotsport

 

Odlična priliku za izjednačenje imali su domaći u 38. minutu kada je Saša Marjanović šutirao slobodan udarac sa ivice kaznenog prostora, ali je Manojlović ponovo bio na visini zadatka. Gosti nakon datog gola stali iza lopta i prepustili inicijativu Nišlijama i vrebali svoju šansu iz kontra napada.

Veliki problem za domaću ekipu bio je direktan crveni karton Andreja Stojanovića u finišu prvog poluvremena. Uspeli su igrači Spartaka da prežive konstantne nalete izabranika Dragana Šarca i otišli na odmor sa golom prednosti (1:0).

Igrači domaćeg tima nastavili su tamo gde su stali u drugom delu prvog poluvremena, ali su se Subotičani odlično branili. U 58. minutu Radnički je pripretio, kada je Jamkam na desnoj strani usposlio Mićina, a on šutirao iz nezgodne pozicije, ali je Manjolović ponovo bio siguran.

 

FOTO: Hotsport

 

Nastavili su domaći s naletima , samo minut kasnije, Jamkam je ponovo probio po desnoj strani, centrirao a Škrbić je glavom šutirao preko gola. Nova prilika fudbalera Radničkogu 62. minutu kada je Mićin šutirao sa distance, ali pravo u čuvara mreže Spartaka.

Pokušavale su Nišlije da dođu do izjednačujućeg pogotka, sada je u 64. minutu Belakovića uposlio Pejović kada je šutirao sa 16 metara, ali ponovo pravo u Manojlovića.

Imali su fudbaleri Spartaka šut nakon dužeg vremena u 68. minutu kada je Stanić probio po desnoj strani i na uputio dug pas prema Roševiću koji je oprobao svoj udarac, ali preko gola. Ponovo su pripretili Subotičani u 72. minutu kada je Ado pustio pas do Srećkovića, a on šutirao sa 20 metara pravo u Stevanovića.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

U nastavku dosta agresivna igra Spartaka sa puno prekida. Do kraja se susreta Radnički je pokušavao, ali su gosti zatvorili sve puteve do njihovog gola i zabeležili važnu pobedu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter