0
Niže lige

FOTO: HotSport

RADNIČKI PIROT BOLJI OD BRZOG BRODA U NIŠU: Vratili se na vodeću poziciju Srpske lige Istok! (FOTO)

Objavljeno: 26.03.23 u 18:50

Piroćanci rutisnki.

U okviru 19. kola Srpske lige Istok od 15 časova sastali su se Brzi Brod i pirotski Radnički. Gosti su odneli veoma bitnu pobedu rezultatom 3:0.

Prvo poluvreme:

Radnički je odmah na startu krenuo dinamično, već u petom minutu utakmice Aleksa Petrović je imao dobru šansu, ali je lopta otišla preko gola. Nastavili su Piroćanci sa dobro igrom i kontrolom lopte. U 12. minutu su imali novu priliku preko Nenada Adžibabe, ali je golman domaćih, Milan Stefanović imao dobru intervenciju, koji je takođe imao sjajnu odbranu u 14. minutu kada je šutirao Filip Đurović.

U nastavku se uglavnom vodila borba na sredini terena. U 27. minutu Denis Ristov je šutirao sa distance, ali je Stefanović opet sačuvao mrežu svog tima. Domaći su pokušavali da dođu do gola gostiju, ali je odbrana bila dobro postavljena. U 38. minutu opet šansa za Radnički, pokušao je Ristov, ali je loptu poslao pored leve stative. U 45. minutu, posle kornera Nenada Adžibabe uposlio je Filipa Stojanova koji je šutem sa distance doveo Piroćance u vođstvo od 1:0. Do kraja prvog dela rezultat se nije menjao.

Drugo poluvreme:

U 51. minutu Radnički je imao novu priliku, a Filip Đurović je bio neprecizan. Deset minuta kasnije, Brzi Brod je imao prvu priliku na utakmici, kada je Andreja Stamenković iz slobodnog udarca poslao loptu pored desne stative. U nastavku se uglavnom igralo na sredini i gosti su imali veći posed.

FOTO: HotSport

U 70. minutu, domaći fudbaleri su imali novu priliku za gol. preko Dušana Kostića, koji je probio po levoj strani, ali je loptu poslao preko prečke. Tri minuta kasnije je Petar Vojinović šutirao, ali je lopta završila u ruke golmana domaće ekipe. U 77. minutu gosti dolaze do novog pogotka, preko Nemanje Mančića. Do kraja Radnički je kontrolisao igru, da bi u poslednjim minuta tačku na utakmicu stavio Filip Đurović koji je imao sjajan prodor i šutno loptu po zemlji u dalji golmanov ugao.

Važna pobeda za Radnički, koji sada preuzima prvu poziciju Sprske lige Istok, nakon poraza Dubočice od Timočanina i u sledećem kolu dočekuje Vlasinu. Brzi Brod se nalazi na pretposlednjem mestu i u narednom kolu gostuje Borcu u Paraćinu.

 

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter