0
Fudbal

Dusan Tadic (C) celebrates after scoring a goal with Sergej Milinkovic-Savic Nikola Milenkovic Strahinja Pavlovic and Sasa Lukic Portugalija v Srbija - 2022 FIFA World Cup Qualifier Lisabon, 14.11.2021. foto: Starsport.rs ©

Kada je osveženje više nego potrebno: SRBIJA JE BILA NAJBOLJA NA PROŠLOM SVETSKOM PRVENSTVU u fudbalu u jednoj impresivnoj statistici

Objavljeno: 22.07.22 u 10:20

Pored rezultata utakmica, strelaca, udaraca n agol i još nekih osnovnih statistčkih informacija, proteklih godina sve češće svedočimo tome da stručnjaci tokom analize pažnju obraćaju i na to koliko su koja ekipa ili igrač pretrčali tokom utakmice.

Ovo smo posebno mogli da primetimo prateći prošlo Svetsko prvenstvo u Rusiji, kada su u ovoj statističkoj kategoriji ostvareni brojni impresivni rezultati. U jednom od njih je baš Srbija bila najbolja.

Domaćin Rusija je protiv Hrvatske u četvrtfinalu pretrčala 147.90 kilometara, što je timski rekord prvenstva, dok su Englezi protiv istog protivnika u polufinalu istrčali samo 70 metara manje, odnosno 147.83 kilometra. Jedan od razloga poraza Engleza u tom susretu bio je rekord Marcela Brozovića, koji je sa 16.34 kilometara postao igrač sa najvećom pređenom distancom u jednoj utakmici na Mundijalu.Kada je reč o prosečnoj pređenoj udaljenosti u 90 minuta, dakle bez produžetaka, rekorder je Aleksandar Golovin, sa 11.53 kilometara. Igrači Srbije su u svoje tri odigrane utakmice grupne faze ostvarili najbolji prosek pretrčanih kilometara jedne ekipe na prvenstvu – 9.47. S obzirom na to da su na putu do finala odigrali čak tri utakmice od 120 minuta, ne čudi da je Hrvatska ekipa čiji su fudbaleri ukupno pretrčali 824.17 kilometara, što je rekord prvenstva.

Ove brojke su impozantne i potpuno je jasno da je količinauložene i potrošene energije koja je potrebna za ovo zaista velika. Upravo zato, ono što je tokom prvenstva kontinuirano potrebno igračima, ali ništa manje ni navijačima, je pravo osveženje i rahlađenje.

Zbog klime i visokih temperatura u Kataru, ovogodišnje Svetsko prvenstvo će prvi put biti održano tokom zime. Međutim, kada atmosfera i strasti navijača dostignu tačku ključanja, Gorenje frižideri izamrzivači su upravo ono što će biti potrebno svakom ljubitelju fudbala koji će želeti da u prijatnoj atmosferi svog doma prati utakmice svoje reprezentacije. Ovi uređaji su ujedno i službeni proizvodi FIFA Svetskog prvenstva u Kataru 2022. godine.

FOTO: Gorenje

O sponzorstvu kompanije Gorenje FIFA Svetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine™

Gorenje već decenijama radi na podizanju svesti o brendu sponzorisanjem Evropskog prvenstva u rukometu, a poslednje dve godine brend je uspešno ušao i u svet fudbala. Sponzorisanje FIFA Svetskog prvenstva u Kataru 2022. godine mnogo je više od obične reklame. Ovde je reč o posvećenosti u pružanju podrške svetu sporta te građenju reputacije brižnog, odgovornog i jakog brenda kućnih aparata. Pored toga, podrška sportu ujedno znači i igranje značajne uloge u prvenstvu, kao i u svakodnevnom životu navijača. Razvijanjem I proizvodnjom savremenih, visokokvalitetnih, pouzdanih i energetski učinkovitih uređaja, Gorenje pomaže navijačima da svoj život učine jednostavnijim. Budući da je Life simplifiedglavni moto brenda, sve aktivnosti usmerene su na to kupci i navijači širom sveta imaju mogućnost da slobodno vreme provode uživajući u onome šta vole i sa onima koje vole, dok istovremno manje brinu o svakodnevnim kućnim zadacima i obavezama.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter