0
Evropske lige

Serbia’s Sergej Milinkovic-Savic during the FIFA World Cup Qatar 2022 qualification football match between Serbia and Portugal, at the Rajko Mitic Stadium, in Belgrade, Serbia on March 27, 2021. 27.3.2021. Mart 27. 2021. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

LOTITO IMA POSEBNE USLOVE ZA PRODAJU SERGEJA: Srbin može samo u pet klubova – ‘Svi ga hoće, ali on nema cenu!’

Objavljeno: 25.05.22 u 09:31

Srpski vezista dugo je već na radaru najvećih evropskih klubova, a sada postoje indicije da je u ovom momentu nikad bliži odlasku iz kluba.

I pored interesovanja pre svih Pari Sen Žermena i Mančester junajteda, Sergej Milinković Savić je ostao veran nebesko-plavima, za koje je ove sezone upisao 47 nastupa uz 11 golova i 12 asistencija.

Vlasnik Lacija Klaudio Lotito izjavio je da ne želi da proda reprezentativca Srbije. On je takođe istakao i da je ranije odbijao veoma velike i unosne prodaje za nekadašnjeg igrača Vojvodine, ali da niti na jednu nije želeo da potrvrdno odgovori.

Sergej je želja svih klubova, ali on nema cenu, rekao je Klaudio Lotito.

Iako je Italijanu jasno da je srpski vezista tražena roba, pogotovo jer mu ugovor sa italijanskim klubom ističe 2024. godine, on je svima stavio do znanja da je Lacio taj koji odlučuje da li će ga prodati.

– Cenu određuju samo oni koji stavljaju nešto na prodaju. A ja nisam stavio Sergeja u izlog. O njegovom odlasku razgovaraćemo samo pod uslovom da stigne ponuda koja zadovoljava njegove profesionalne i finansijske, kao i naše ekonomske zahteve, dodao je prvi čovek Lacija.

BELGRADE, SERBIA – SEPTEMBER 04: Sergej Milinkovic-Savic of Serbia in action during the 2022 FIFA World Cup Qualifier match between Serbia and Luxembourg at Rajko Mitic stadium on September 4, 2021 in Belgrade, Serbia . (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

Sada uslov za prodaju nije samo novac, već i klub u koji će otići, a Lotito je otkrio da bi pustio Srbina samo u jedan od pet najboljih klubova sveta, mada nije naveo koji su to klubovi.

– Da budem jasan, otići će samo pod uslovom da dobijemo ponudu klubova koji su među Top 5 na planeti. Čak ni tada nećemo odmah da ga prodamo, jer moramo prvo da se uverimo da nećemo da napravimo nešto loše Sergeju, jer on to ne zaslužuje, završio je Lotito.

Što se tiče zainteresovanih strana, tu su i dalje PSŽ i Mančester junajted, ali i klubovi iz Serije A Juventus i Inter. Sergejeva procenjena vrednost prema specijalizovanom sajtu za transfere ‘Transfermarktu’ iznosi 70 miliona evra. Srpski reprezentativac dres Lacija nosi od 2015. godine, odigrao je 294 utakmice za taj klub, a ponikao je u Vojvodini, dok je godinu dana nastupao u Genku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter