0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

STANKOVIĆ: ‘Svesni smo da nas kod kuće bodri 40 hiljada navijača!’ (VIDEO)

Objavljeno: 21.05.22 u 18:15

Zvezdu bod deli od titule!

Crvena zvezda će sutra od 18 časova i 30 minuta dočekati ekipu Voždovca u okviru sedmog kola plej-ofa i ujedno poslednjeg u Superligi Srbije za ovu sezonu, a bod je dovoljan da crveno-beli osvoje petu u nizu i 33. ukupno šampionsku titulu. Očekivanja pred utakmicu izneo je šef stručnog štaba, Dejan Stanković, ponovivši da su ciljevi savršeno jasni.

– Dosta puta smo pričali o sastavima, ali ne bih detaljnije ulazio u to. Znamo naš cilj, još u januaru smo rekli da imamo 16 utakmica – 16 finala, tako da izvešćemo najjači tim, kako fizički, tako i mentalno. Nema razloga da bude drugačije sutra i da odstupimo od toga – kazao je Stanković i nastavio:.

– Spremam utakmicu po utakmicu i to da li je jedan, dva, tri ili četiri špica, nama nije menjalo mnogo toga, jer znamo šta nam je činiti. Svesni smo da utakmica traje 90 minuta i da moramo da budemo pravi u svakom trenutku.

Pohvalno je Stanković govorio o ekipi Voždovca.

– Žele da igraju fudbal ko god da je protivnik, bilo da su domaćini ili gosti. Dva puta smo se susreli sa njima, znamo im vrline i mane, ali isto tako smo svesni da ćemo igrati kod kuće pred 40 hiljada ljudi. Spremni smo u potpunosti za meč. Da li bih doveo nekog iz Voždovca u Zvezdu? Radije bih zadržao ove igrače koje treniram.

Ulaz na utakmicu je besplatan, a atmosfera na tribinama će biti nezaboravna.

– Zvezda je uradila fenomenalnu stvar sa barjacima da se vratimo nekoliko godina i decenija u prošlost i siguran sam da će to biti mnogo lepo. Ne mogu da se odlučim koja kombinacija boja mi se sviđa, ali ću da kupim svaki kako bi mi ostali za uspomenu.

Mladi defanzivac Strahinja Eraković našao se na širem spisku reprezentacije Srbije za utakmice Liga nacija.

– To je širi spisak. Da ne bude od prevelikih očekivanja – preveliko razočarenje. Videćemo šta će naš selektor izabrati, za koje će se igrače odlučiti u ovim čudnim terminima. Oni koji budu igrali Ligu nacija, neće imati ni dan odmora, a videli smo reakciju trenera Liverpula – Jirgena Klopa šta mislim o tim letnjim terminima, gde će svi oni koji budu sa reprezentacijom, morati direktno da se jave na pripreme. Onda je na nama trenerima da to amortizujemo, jer je sezona bila veoma iscrpna, a mi ćemo odigrati 56 utakmica.

Otkrio je Stanković i za koga je navijao u finalu Lige Evrope.

– Bila je dobra utakmica, pravo čvrsto finale. Ako me pitate da li sam navijao da izgubi Rendžers – zaista nisam, ali sam navijao za Filipa Kostića, jer je reč o momku koju ima fenomenalnu sezonu. Na kraju je trofej zasluženo otišao u Frankfurt – zaključio je Stanković i dodao da ne razmišlja o tome ko će biti četvrti predstavnik Srbije u Evropi naredne sezone.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter