0
Evropske lige

Veljko Birmancevic (L) Srbija v Luksemburg - 2022 FIFA World Cup Qualifier Beograd, 04.09.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

PRAVA DRAMA U ŠVEDSKOM ŠAMPIONATU: Birmančevićev Malme uzeo titulu zbog bolje gol razlike!

Objavljeno: 04.12.21 u 21:02

Dramatična završnica prvenstva.

Fudbaleri Malmea su uspeli da dođu do svoje 6. titule u poslednjih 9 godina i to zbog bolje gol razlike u odnosu na AIK. Ekipa za koju nastupa srpski fudbaler Veljko Birmančević je u poslednjem kolu poklekla i remizirala protiv Hamštada, ali im je taj bod ipak doneo titulu.

AIK je i pored pobede nad ekipom Sirijusa rezultatom 3:2, zbog lošije gol razlike ostao na drugom mestu. Oni su u sezoni postigli 45 golova, primili su 25, dok je Malme pored 58 postignutih pogodaka primio 30. što znači da je titulu šampiona Švedske rešilo 8 golova.

Zanimljivo je to i da su fudbaleri Malmea veliki deo sezone proveli iza Đugardena, koji je na kraju bio treći, ali su u poslednjih nekoliko kola zablistali i zasluženo osvojili titulu. Što se tiče Lige šampiona, Malme je trenutno poslednji u grupi H sa jednim osvojenim bodom. Čelsi i Juventus imaju po 12 bodova, engleski klub je prvi, dok je zenit do sada sakupio 4 boda.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter