0
AdmiralBet ABA Liga

Kosarka ABA League season 2015-2016 Crvena Zvezda v Partizan from left Ryan Thompson Marko Tejic Maik Zirbes Branko Lazic and Gal Mekel Beograd, 03.11.2015. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

JOŠ JEDAN KOŠARKAŠ SE ZVANIČNO VRATIO U ZVEZDU: Centar potpisao ugovor do kraja godine, navijači ga obožavaju!

Objavljeno: 15.09.21 u 11:16

Ispunio je očekivanja.

Nemački centar Majk Cirbes se po treći put vratio u Crvenu zvezdu. Iskusni košarkaš se već duže vreme nalazio na probi kod Dejana Radonjića, jer su crveno-beli od igrača na poziciji 5  na pripremama imali samo Ognjena Kuzmića. Cirbes je očigledno zadovoljio stručni štab, pa je ugovor potpisan do kraja kalendarske godine uz opciju produžetka do završetka sezone.

Cirbes je visok 209 centimetara, a protekle sezone je nastupao u UAE, u ekipi Šababa. Prethodno je nosio dres Cedevita Olimpije u ABA ligi, a u svojoj karijeri igrao je i za evroligaše Bamberg, Makabi i Bajern.

Kosarka Euroleague season 2015-2016
Euroleague Top 16
Crvena Zvezda v Unicaja Malaga
Maik Zirbes (C) Mindauskas Kuzminskas (R) and Jamar Smith (L)
Beograd, 22.01.2016.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Zaista se osećam počastvovano što sam ponovo deo ovog kluba. Crvena zvezda je moj klub i ovde je mnogo momaka koji su deo ove porodice koja je i moja porodica. Sada samo preostaje da naporno radim i uzvratim ovo poverenje, rekao je Cirbes nakon potpisa.

Crvena zvezda će i dalje nastaviti da traži startnog centra, ali sada može da bude malo opuštenija. Prvu utakmicu u narednoj sezoni crveno-beli će odigrati 24. septembra protiv Splita.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter