0
Domaći fudbal

FOTO: OKS

DIRLJIVE SCENE NA BEOGRADSKOM AERODROMU: Susret Delija – Novak pred put u Tokijo slučajno naleteo na velikog prijatelja! (FOTO)(VIDEO)

Objavljeno: 20.07.21 u 14:56

Najbolji tensier sveta, danas je sa beogradskog aerodroma ‘Nikola Tesla’ otputovao na Olimpijske igre koje će biti održane u Tokiju od 23. jula do 8. avgusta.

Po dolasku na beogradski aerodrom, Novaka su sačekali čelnici Olimpijskog komiteta Srbije, Predsednik Božidar Maljković, generalni sekretar Đorđe Višacki i potpredsednik Žarko Zečević. Novaku će ovo biti 4. Igre. Prvi put je učestvovao na Igrama u Pekingu 2008. godine, kada je zahvaljujući pobedom nad Džejmsom Blejkom, osvojio bronzana medalja.

Na Igrama u Londonu 2012. godine, pripala mu je velika čast, da nosi zastavu Srbije tokom Ceremonije otvaranja Olimpijskih igara. U Riju godine, sreća nije bila na njegovoj strani, a sada ne krije da mu je želja, zlatna medalja u Tokiju.

Ekipa Crvene zvezde danas je otputovala u Kazahstan gde igraju drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a pred sam polazak, crveno-bela ekspedicija srela se sa najboljim teniserom sveta.

FOTO: FK Crvena zvezda

Na Olimpijske igre putuje kao aktuleni svetski broj 1. Na konferenciji za medije koja je održana na beogradskom aerodromu pred poletanje Novak je izjavio:

– Nisam puno vremena provodio u Srbiji u poslednjih par meseci, tako da je ovo je najlepši moguči način da otputujem na Igre. Idem na najviše odličje, idem na zlato, to nije tajna. Cele sezone napet je raspored, ali dosta dobro sam se spremao u mesecima uoči Olimpijskih igara. Imao sam dosta dobjijenih mečeva, što uvek ulije dodatno samopouzdanje, novu dozu energije i poletnosti.

Kao i uvek Novak sa ponosom ističe da mu je čast i privilegija da igra za svoju zemlju.

– To su najlepši momenti koje može jedan sportista da doživi. Deo sam individualnog sporta, i retke su prilike kada mogu da učestvujem u nekom timskom takmičenju. Kod nas je to Davis Cup i ATP Cup. Imao sam tu sreću da osvojim oba takmičenja za Srbiju. Fali mi zlatno olimpijsko odličje – rekao je Novak.

Obzirom da je tri puta učestvovao na Olimpijskim igrama, dobro mu je poznat osečaj kako je biti deo tima Srbije, kako na Igrama, tako i u samom Olimpijskom selu.

– Olimpijske igre su najveća sportska smotra. Taj osećaj koji doživite na Olimpijskim igrama, ne doživite nigde više. Predstavnik ste svoje zemlje, takmičite se sa najboljim sportistima na svetu. Olimpijske igre razlikuje od svih ostalih takmičenja to što ste u Olimpijskom selu sa svim sportistima iz različitih sportova i svih zemalja na svetu. Osećaj da smo svi zajedno meni je dao dodatni podstrek – iskren je Đoković.

FOTO: OKS

Veliki broj tenisera je otkazao učešće, ali Novak naglašava da put do finala neće biti lak.

– Iako ima otkaza igrača iz vrha, dosta njih je tamo. Pre svega bih izdvojio Cicipasa, Medveda i Zvereva. Tri najteža protivnika, dug je turnir i svašta može da se desi. Finale se igra u tri dobijenaseta, naravno treba doći do finala. Učestvovanje na Olimpijskim igrama nosi sa sobom veliki pritisak i očekivanja i emocije koje se razlikuju od drugih turnira. To sam već iskusio u prošlosti, tako da trudiću se da Olimpijski turnir posmatram kao i ostale turnire, da bih bio usmeren na svoj cilj – istakao je najbolji teniser sveta.

Na kraju konferencije Novaka je sačekalo izenađenje. Collegium Musicum je otpevao himnu Srbije ‘Bože pravde‘ i tako mu poželeo uspešan nastup u Tokiju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter