0
Domaći fudbal

FOTO: Youtube/printscreen

ANDRIJA KALUĐEROVIĆ ZA HOTSPORT: Bivši igrač Crvene zvezde se ‘seli’ u Novi Sad – ‘Proleter želi da bude među najboljim ekipama’

Objavljeno: 23.06.21 u 11:36

Nakon što je Rad ispao iz elitnog ranga, napadač Andrija Kaluđerović je postao slobodan u izboru nove sredine.

Ovaj igrač sa bogatom fudbalskom karijerom ‘bije bitku’ za najboljeg strelca u istoriji Superlige, a jedini konkurent mu je fudbaler Mladosti iz Lučana, Milan Bojović.

Nekadašnji fudbaler OFK Beograda, Rada, Crvene zvezde, Vojvodine, Žalgirisa karijeru će nastaviti u Novom Sadu, pošto će uskoro potpisati ugovor sa Proleterom. Novosađani se ozbiljno pripremaju za narednu sezonu, u tim koji sa klupe predvodi Branko Žigić već su stigli Nebojša Skopljak, Zoran Danoski i Nikola Pejović.

HS: Kako je došlo do saradnje sa Proleterom?

AK: Ljudi iz kluba su me kontaktirali još tokom zimskog prelaznog roka. U toj situaciji nisam želeo i mogao da izneverim moj klub. Rad je u međuvremenu ispao u niži rang i ja sam ostao bez ugovora. Zvao me je sportski direktor Amir Bislimi. On je veoma korektan čovek. Klub je odličan za igrače, uslovi su dobri i bio sam njihova želja. Oni su mi dali dozvolu da u slučaju dobre ponude iz inostranstva mogu napustiti klub. To je sjajna stvar i dovoljno govori o njihovoj veličini.

HS: Kakve su klupske, a kakve tvoje lične ambicije?

AK: Proleter želi da bude među najboljim ekipama. Cilj je vrh tabele! Kao i uvek, nadam se što većem broju pobeda i postignutih golova. Zaista uživam ovde! Novi Sad je blizu mog Lovćenca i prija mi u svakom smislu.

HS: Sada si u Novom Sadu. Da li će se ponovo igrati onaj čuveni mali fudbal sa Krasom, Lanetom i ostalom ekipom?

AK: Redovno – rekao je Andrija sa osmehom na licu. To je najbolji mali fudbal! Mnogo mi znači i dobar je za kondiciju. Neću imati vremena da igram dva puta nedeljno, ali za jedan termin ću uvek pronaći slobodan trenutak – zaključio je Andrija Kaluđerović u razgovoru za HotSport.

Proleter je uspeo da obezbedi vrlo kvalitetne pripreme za narednu sezonu. Novosađani će ‘upaliti motore’ u Turskoj 25. juna.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter