1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

DEKI POTPISAO, A ONDA OTVORIO DUŠU: Trener Zvezde o bombastičnim pojačanjima, ali i Mihinoj izjavi: ‘Možda ostanem i deset godina!’

Objavljeno: 18.05.21 u 18:15

Iako je bilo priča da bi mogao da napusti Ljutice Bogdana i preseli se u Italiju, sve glasine su u vodu pale danas, kada je Dejan Stanković produžio saradnju sa Crvenom zvezdom.

Potpis novog ugovora pratilo je i gostovanje šefa struke crveno-belih na klupskoj televiziji, a Stanković je pričao i o ponudama koje je dobijao, Zvezdinom projektu i napretku igrača tokom njegovih godinu i po na klupi.

Na početku, Stanković se zahvalio svojim saradnicima:

– Odlično se osećam, kako bih mogao da se osećam u svojoj kući. Ponosan sam, ovo mi mnogo znači. Ne bih ovo mogao sam da uradim. Bilo je potrebno da se sklope kockice, da se poklope neke stvari. Zahvaljujem se klubu na ukazanoj šansi da vodim Crvenu zvezdu, a tu su i strpljenje i poverenje koje je klub imao za mene. Ne bih to uspeo bez zlatnih momaka i bez mog stručnog štaba. Zajedno smo prošli mnogo toga kroz ovih godinu i po dana. Da nije bilo njih, ne bi bilo ovako lepo, rekao je Stanković.

Stanković je svestan da je njegov dolazak bio praćen i sumnjom.

– U Zvezdi moraš da se boriš, da se dokazuješ iz dana u dan. Navijači su to prepoznali. Nije bilo lako, bilo je tu znakova pitanja, da li je mlad, da li će pregoreti… Zvezda ti daje zahtevan put koji prolaziš i na kom moraš da se dokažeš.

Mladi stručnjak veruje da su napredovali i tim i on sam.

– Ko god je protivnik, imamo isti pristup. Mislim da se to videlo. Momci su iz nedelje u nedelju napredovali, isto kao ja. Nisam bio ovakav pre godinu dana. Ima tu momaka koji su dali više nego što se očekivalo. Ne znamo mi granice ove ekipe, podižemo iz utakmice u utakmicu.

Pregovori nisu dugo trajali…

– Pregovarati sa Zvezdom… Nije trajalo dugo, nije bilo zahtevno, obe strane su želele da se saradnja nastavi. Nije tu bilo začkoljica. Završili smo to za nekoliko dana, danas potpisali, idemo dalje. Ja mogu da kažem da me novac neće pokvariti, kao što nije ni ovih prethodnih 25 godina, istakao je uz osmeh Stanković.

FOTO: FK Crvena zvezda

Ostaje li u klubu do kraja ugovora?

– Da ne verujem u ostanak do 2024, ne bih ni potpisivao. Ja sam realista, a u fudbalu se svašta dešava. Sigurno, bilo je ljudi koji su primetili kakav smo posao uradili Crvena zvezda i ja, od selektiranja igrača, do nastupa u Evropi. Trebalo bi da se zapitamo šta smo uradili da nas ili mene niko nije primetio. Ovde prepoznajem ideju, kvalitet, želju. Ja sam tu, sa velikom energijom i osmehom, radim u svojoj Crvenoj zvezdi. Ne znam da li ću biti godinu, tri ili pet, radim kao da ću ostati deset, a mogu da odem i sutra. Meni je ovde kuća, ja ovde branim svoju kuću, rekao je Stanković.

Siniša Mihajlović mu je svojevremeno poželeo da ostane deset godina na klupi Crvene zvezde.

– Nikad ne reci nikad, moram jednu po jednu godinu, pa možda ostanem i deset. Dok ima snage i energije u meni, neću odustati, rekao je Stanković na Mihinu opasku.

Stanković je ostak škrt na rečima o pojačanjima koja se pominju u medijima, kao što su ona najzvučnija poput Kolarova, Dragovića, Prijovića, Radonjića, Krstičića…

– Ne znam, možda ću nekog razočarati ili dati lažnu nadu. Pričamo o ozbiljnim igračima, o ozbiljnim platama… Za sada sam zadovoljan onim što imam. Radićemo sve što možemo da zadržimo ovo što imamo. Trudićemo se, ako bude sredstava, da dovedemo nekog. Meni ne treba ime, treba mi čovek i fudbaler.

FOTO: FK Crvena zvezda

Crveno-beli su za subotu uveče zakazali proslavu 32. titule, a trener crveno-belih očekuje spektakl sa navijačima.

– Navijači Crvene zvezde su nas navikli na iznenađenja. Ne sumnjam da će i ovog puta biti autentično, oni imaju samo originalna dela. Ne znam kako i šta, ali biće original, istakao je Stanković.

Trener crveno-belih nada se da će njegov tim imati malo više vremena za odmor, odnosno da će evropske kvalfiiakcije krenuti iz druge runde.

– Nema odmora, spremamo Metalac, pa finale Kupa. Izvukli smo maksimum iz ove sezone. Prišli smo svakoj utakmici ozbiljno, dres kluba nas obavezuje. Neću se nikada umoriti od toga. Verujem da ćemo krenuti iz drugog kola kvalifikacija. Malo tu ima kalkulacija, navijamo da Čelsi bude među četiri u Engleskoj ili za Siti u finalu Lige šampiona, zaklučio je Stanković

Po slovu novog ugovora Dejan Stanković će biti trener Crvene zvezde do juna 2024. godine, a na klupu srpskog šampiona došao je u decembru 2019. godine, nakon odlaska Vladana Milojevića.

0
0

1 Komentara

  1. U slučasju da dođu svi ovi nabrojani igrači, valjda više ne bi smo morali da gledamo ove afričke cepanice za fudbal, pout Sanoga, Kange, Bena Muhameda i Bakajoka!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter