0
Boks

FOTO: BSS

VUČIĆ PRIMIO BOROVČANINA: Predsednik Srbije ugostio visoku delegaciju svetskog boksa (VIDEO)

Objavljeno: 19.02.21 u 13:20

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u Predsedništvu visoku delegaciju boksa, povodom osnivanja Regionalne klupske lige u boksu i organizacije Svetskog prvenstva, koje će se ukrajem novembra održati u Beogradu.

Dvorana Arena ugostuće najbolje borce u olimpijskom sportu.

Boks delegaciju činili su Nenad Borovčanin, predsednik BSS sa svojim timom, predsednik AIBA Umar Kremlev, predstavnici boks saveza iz regiona (Slovenija, BiH, Hrvatska i Makedonija) i promoter SP u Beogradu Miloš Biković.

Sastanku u Generalnom sekretarijatu predsednika Republike prisustvovao je i ministar za sport i omladinu Vanja Udovičić kao i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

Kako je saopšteno iz predsednikovog kabineta, Vučić je izrazio posebno zadovoljstvo zbog pokretanja Regionalne lige u boksu sa ciljem povratka i promocije regionalnih klubova s dugom tradicijom, koji su iznedrili brojne evropske, svetske i olimpijske šampione.

– Snažno podržavam održavanje Regionalne lige, koja će na najbolji način promovisati ovu plemenitu veštinu, posebno među mladim i talentovanim ljudima, dok će ujedno i doprineti podizanju kvaliteta klupskog boksa, ojačati duh saradnje i međusobnog razumevanja – rekao je predsednik Vučić.

FOTO: BSS

Naglasio je da će Srbija snažno podržati ligu u finansijskom, organizacionom, medijskom i svakom drugom aspektu.

Jedna od glavnih tema današnjeg sastanka bilo je i održavanje predstojećeg Svetskog prvenstva u boksu, koje će se održati u ‘Štark areni’ u Beogradu ove godine.

Bokserski savez Srbije, koga predvodi nekadašnji prvak Evrope u profi boksu Nenad Borovčanin, krenuo je u realizaciju ovog vrhunskog sportskog događaja koji će okupiti neka od najvećih imena boksa, dok će se tačan datum održavanja odrediti naknadno u skladu sa procenama vezanim za pandemiju kovid-19.

Delegaciju AIBA i predstavnike regiona popodne očekuje prijem kod zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.

Umar Kremlev je istakao da je prezadovoljan koliko predsednik Vučić zna o boksu i da je mnogo važno da prvi čovek države podržava i voli sport.

– Baš baš sam oduševljen sastankom kod Vučića. On je sjajan lider i neverovatno je koliko puno zna o boksu. Rekao nam je da će biti predsednik Organizacionog odbora Svetskog prvenstva i sada sam još sigurniji da će Srbija, Bokserski savez Srbije i AIBA napraviti spektakl od Svetskog prvenstva. Takođe velika je stvar ova Regionalna liga klubova, koja će doneti promociju boksa, regiona ali i mira na ovim prostorima – poručio je Kremlev.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter