0
Domaći fudbal
Branko žigić i Marko Prentović

FOTO: HotSport

MARKO PRENTOVIĆ, KONDICIONI TRENER PROLETERA, ZA HOTSPORT: „Igrači su adaptirani na intenzivan sistem rada, generalna proba protiv Marijapolja!“ (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 26.01.21 u 15:55

Fudbaleri Proletera odrađuju 12. dan na pripremama u Turskoj.

Između 2 treninga razgovarali smo sa kondicionim trenerom Prentović Markom.

Posle slobodnog dana vraćate se u ritam od po dva treninga?

MP: Da, tako je! Posle 3 dana u kojima smo imali 4 treninga i utakmicu, juče je bio trening samo u teretani  u sklopu oporavka. Danas se vraćamo u ritam od  2 treninga. U uvodnom delu jutarnjeg treninga smo aktivirali CNS (centralni nervni sistem), da bi zatim prešli na koordinaciju i hitrinu, a na sve to naslonili glavnu igru u kojoj smo se bazirali na brzinu sa loptom, brzinu specifične reakcije i brzinu donošenja odluke, segmenti na kojima stalno radimo.

Marko Prentović na treningu u teretani
FOTO: HotSport

Kako igrači podnose, umorni su, noge su teške?

MP: Generalno gledano, jako smo zadovoljni  kako podnose napore. Umor jeste prisutan, noge su teške, ali zahvaljujući sistemstskom radu kluba i ideji da ne menjamo puno igrački kadar u prelaznim rokovima, igrači su adaptirani na ovakav sistem rada, koji je dosta intezivan, tako da većih problema nema.

Dokaz da se dobro radi je i to što nema većih povreda.

MP: Tako je, samo nam je iskusni Brana Milošević van trenažnog procesa, ali i njegov povratak na teren očekujemo brzo. U sredu su takođe na programu dva treninga, dok su za četvrtak planirane dve utakmice. Prepodne protiv B ekipe Sprataka iz Subotice, a popodne prva ekipa će igrati protiv Marijapolja ,gde će svi igrači dobiti šansu po 90. minuta. To je ujedno i generalna proba pred prvo kolo u Superligi i gostovanje Radu na Banjici 7. februara u  15:00h – zaključio je Prentović Marko u razgovoru za HotSport. 

Branko Žigić i Marko Prentović u Turskoj
FOTO: HotSport

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter