0
Fudbal

FOTO: Screenshot

POČINJE NOVA ERA: Fil Nevil stigao kod Bekama u Majami – ‘Prezadovoljan sam!’

Objavljeno: 18.01.21 u 18:49

Inter iz Majamija ponosno je objavio da ima novog trenera.

Na klupu ovog američkog tima će sesti Fil Nevil, čovek koji stiže kod svog nekadašnjeg saigrača i dugogodišnjeg prijatelja Dejvida Bekama.

– Poznajem Fila još od omladinske škole Mančester junajteda. Mi delimo fudbalski DNK, pošto su nas trenirali neki od najboljih lidera u ovom sportu i te vrednosti želim da budu i u ovom klubu, rekao je suvlasnik Inter Majamija, Dejvid Bekam.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

On smatra da će Nevilu veliko igračko iskustvo biti dobra podloga.

Fil ima ogromno iskustvo u fudbalu, kao igrač i kao trener, bio je na internacionalnom nivou i sarađivao sa najboljima u ovom sportu. Znam i njegove kvalitete kao osobe, odanost, iskrenost, poštovanje i neverovatna radna etika i energija. Svako ko je igrao ili radio sa Filom, zna da je on rođeni vođa i verujem da je došao u pravo vreme kod nas, dodao je Bekam.

Nevil je tokom igračke karijere nastupao za Mančester junajted i Everton, dok je kao trener vodio Salford i Englesku žensku reprezentaciju.

– Prezadovoljan sam i presrećan zbog prilike da treniram Inter Majami i da radim sa celom grupom vlasnika kluba. Ovo je veoma mlad klub, koji dosta obećava i može da napreduje, pa sam tako ja u obavezi da izazivam sebe, moje igrače i sve oko mene da rastemo i gradimo takmičarski duh i kulturu na koju možemo biti ponosni, rekao je novi trener Fil Nevil.

Podsetimo, Nevil je prethodno raskinuo ugovor sa FA Engleske, gde je bio selektor ženske reprezentacije, s kojima se plasirao u polufinale Svetskog prvenstva prošle godine.

Inter iz Majamija je početkom meseca prekinuo saradnju sa trenerom Dijegom Alonsom, a sezona u MLS ligi počinje u martu, dok je novi Nevilom tim prehtodne bio 10. od 14 klubova.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter