1
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Vasilius tri sekunde pre kraja presudio Zvezdi!

Objavljeno: 23.10.14 u 19:55

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da zabeleže i drugi trijumf u Evroligi, pošto su u drugom kolu poraženi od Neptunasa 85:83 (25:20, 22:17, 20:24, 16:20) košem tri sekunde pre kraja Valdasa Vasiliusa.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Litvanci su fenomenalno otvorili prvi deo meča i posle početnog vođstva Crvene zvezde 5:0, stigli i do 15 poena prednosti. Neptunas je Zvezdu razbio najviše fantastičnim šutem za tri poena, a prednjačio je Gailius koji je u prvom poluvremenu imao stoprocentan učinak (4-4). Ipak, zahvaljujući Vilijamsu i Marijanoviću, crveno-beli su uspeli da istope prednost domaćina i na poluvreme odu sa „-10“ – 47:37.

U drugom poluvremenu četa Dejana Radonjića je igrala mnogo bolje, domaćina je stao šut i srpski predstavnik se vratio u egal. Odluka o pobedniku rešena je u poslednjih 30 sekundi. Neptunas je vodio 81:80, a na liniji slobidnih bacanja se našao Mitrović. Kapiten Crvene zvezde je bio samo jedan put precizan i 28 sekundi pre kraja Neptunas je imao loptu pri rezultatu 81:81. Dugo je trajao napad Litvanaca,a u poslednjoj sekundi precizan je bio Vasilius (83:81). Zvezda je imala tri sekunde za poslednji šut, uzeo ga je Vilijams za tri, ali nije bio precizan i Neptunas je stigao do prve istorijske pobede u Evroligi.

Najefikasniji kod pobednika bio je Gailius sa 19 peona, dok su ga pratili Šakur sa 11 poena i Zavackas sa 10. Najraspoloženiji igrač na utakmici bio je Vilijams sa 23 poena, dok je Blažič ubacio 16. Boban Marijanović se zaustavio na 11 koševa. Crveno-beli sledeće nedelje u Kombank areni dočekuju Valensiju u trećem kolu.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.


0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter