1
Domaći fudbal

PARTIZAN NA ČELU KARAVANA: Škuletić gura valjak (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 21.09.14 u 17:58

Fudbaleri Partizana sigurnom igrom nad Radničkim (3:0) osvojili su nova tri boda u šestom kolu Jelen Superlige i zaseli na čelo tabele. Već posle 18 minuta igre imali su vođstvo od 2:o, poveli su preko Petra Škuletića koji je u 11. minutu bio precizan sa 11 metara, a samo sedam minuta kasnije duplirao je vođstvo. Tačku na ovaj meč stavio je Saša Ilić u 89. minutu.

FK Radnicki 1923-FK Partizan02
Foto: STARSPORT

Marko Nikolić nije mogao da računa na sve igrače. Vladimir Volkov je povređen, Danko Lazović je ušao sa klupe, kao i Saša Ilić, a meč su propustili Darko Brašanac i Miloš Ostojić. Ipak, crno-beli su, predvođeni sjajnim Škuletićem odigrali rutinski.

TOK MEČA

Prvo poluvreme: Prvo uzbuđenje na meču viđeno je u četvrtom minutu. Nikola Drinčić je izveo slobodan udarac, lopta je odskočila, a golamn Trifunović ju je izbio u korner. Drinčić je izveo udarac iz ugla, Škuletić je loptu zahvatio glavom, ali je bio neprecizan. Partizan je poveo već u desetom minutu, sa bele tačke. Drinčić je dodao loptu po dijagonali Vulićeviću, koji je pobegao Poljanecu, ušao u kazneni prostor i pao posle kontkta sa protivničkim igračem. Penal je sigurno iveo Petar Škuletić.

Već u 18. minutu crno-beli su imali prednost od 2:0, drugi gol u Kragujevcu a šesti u prvenstvu postigao je Škuletić. Pantić je loptu dodao Živkoviću u sredinu, koji je petom prosletio loptu Grbiću, a posle dva lažnjaka lopta je stigla do Škuletića koji ju je smestio u gol. Prelepa akcija krunisana je golom.

Domaćin je najbolju šansu imao u 46. minutu. Arsić je šutirao, ali je Lukač bio siguran. Tri minuta pre toga, igru je napustio Nemanja Vidić, prinudno, a stadion je napustio u ambulantnim kolima. Zamenio ga je Nikola Kovačević.

Drugo poluvreme: Škuletić je imao veliku šansu i na početku drugog poluvremena, ali je ovoga puta Trifunović dobio duel. Isti igrači našli su se ‘oči u oću’ i u 50. minutu, opet je bolji bio Trifunović. Ali, Škuletić je već postigao dva gola, kojim njegov tim ima prednost… Solidan pokušaj imao je domaćin u 61. minutu. Marko Perović, nekadašnji Zvezdin igrač, šurirao je, ali pored stative. Na terenu su i Danko Lazović i Branko Ilić. Partizan je imao lepu šansu u 76. minutu, šurirao je Branko Ilić sa pet metara, ali neprecizno. Tačku na ovaj meč stavio je Saša Ilić u 89. minutu.Škuletić mu je odigrao povratnu loptu, a kapiten sa ivice kaznenog prostora matirao Kragujevčane.

RADNIČKI 1923 – PARTIZAN  0:3 (0:2)

11′ Škuletić iz penala, 18′ Škuletić, 89′ S. Ilić

Stadion: Čika Dača. Sudije: Majo Vujović, Matija Olajoš Nađ, Jovica Milin.

RADNIČKI 1923: Trifunović, Terzić, Bubanja, Krneta, Jašić, Vidić, Ćulum, Arsić, Petrović, Sotirović, Poljanec.

PARTIZAN: Lukač, Vulićević,  Ćirković, Stanković, N. Petrović, Drinčić, B. Ilić, Živković, Pantić, Grbić, Škuletić.

Sastavi

Aktuelni vicešampioni Srbije, nakon remija u prvom kolu Lige Evrope sa londonskim Totenhemom, u jednog krajnje pozitivnoj atmosferi odlaze putem Kragujevca.

Razloga za tako nešto imaju više nego dovoljno: Parni valjak od starta sezone u zvaničnim utakmicama još nije pretrpeo poraz. U prvenstvu su izabranici Marka Nikolića upisali svih pet pobeda, a na evropskoj sceni su tri puta remizirali, i pobedili u četiri meča.

Međutim, šef stručnog štaba crno-belih poziva na oprez. Nikolić zna da baš današnjim susretom u Kragujevcu Partizan kreće u seriju mečeva na gostujućim terenima i zbog toga je, smatra on, bitno da upiše pobedu, kako bi u pozitivnoj atmosferi nastavio takmičenje:

– Utakmica sa Radničkim je prva od pet vezanih gostovanja i nisam čuo za takav slučaj u Srbiji. Pred nama je veliki izazov, koji nije nerešiv, ali će nam pomoći sjajna atmosfera koja vlada u ekipi. Iako igramo efikasan fudbal, ne verujem da ćemo sada postići 10 golova protiv Radničkog u dva meča, kao prošle godine pošto timovi koji vodi trener Bekvalac primaju malo pogodaka. Karakteriše ih velika dispciplina i agresivnost, a posebnu pažnju moramo da obratimo na prekide – rekao je Marko Nikolić

Sa druge strane i kragujevčani imaju svoje planove u ovom duelu. Iako su svesni snage tima iz Humske, na svom terenu popularni „Đavoli“ planiraju atak na ceo plen i osvajanje sva tri boda:

– Očekuje nas utakmica sa mnogo motiva, u koju moramo ući hladne glave i velikog srca. Možda deluje čudno, ali utakmice protiv velikih rivala su najlakše, jer na takvim utakmicama možemo samo da dobijemo. Ne želimo nikoga da precenjujemo niti da potcenjujemo sebe. Atmosfera u ekipi postala je prava porodična, pogotovo posle utakmice protiv Voždovca u kojoj smo pokazali da imamo moć – i trkačku i organizacionu i kolektvnom igrom došli do ostvarenja svog cilja, a to su tri boda.. Znamo da je Partizan imao tešku utakmicu u Evropi i mi ćemo pokušati to da iskoristimo na najbolji način – naveo je trener golmana kragujevačkog tima, Dejan Jeličić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter