5
Domaći fudbal

Platini: Zadovoljan sam odlukom, ne mogu da pomognem Zvezdi

Objavljeno: 09.06.14 u 14:47

Prvi čovek UEFA Mišel Platini istakao je da je zadovoljan odlukama Komisije za finansijski fer-plej (CFCB) koja je prošle nedelje suspendovala Crvenu zvezdu iz evropskih takmičenja. 

Mišel Platini

Iako je predsednik FS Srbije Tomislav Karadžić najavio da je optimista po pitanju pomilovanja za crveno-bele, Platini otkriva da ne može ništa da učini.

“Proces koji vodi CFCB je potpuno nezavisan, što znači da nikako ne mogu da se mešam u njihov rad niti da intervenišem. Pratio sam rad CFCB i zadovoljan sam njihovim odlukama. Samo devet klubova se nije povinovalo pravilima finansijskog fer-pleja i, kada pogledate tu malu grupu klubova, svi su pristali na sankcije i potpisali poravnanje sa UEFA“, rekao je Platini i dodao:

“Nijedan klub se nije žalio, što je velika potvrda da su sankcije bile fer. Naš cilj nikada nije bio da isključujemo klubove iz takmičenja, već da im pomognemo da poprave svoju mogućnost da se takmiče na najvišem nivou i da budu finansijski održivi“, istakao je Platini, a prenosi Telegraf.

Crvena zvezda još uvek nije odlučila da li će ulagati žalbu na ovu odluku UEFA, a upravo to će biti i jedna od tema na današnjoj sednici UO.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

0
0

5 Komentara

  1. Pa normalno da su ostali klubovi potpisali poravnanje kad su finansijski kaznjeni a jedino Zvezda i oni jadni Ukrajinci izbacivanjem. Da li je moguce da PSZ prospre milijardnu dolara i ne bude kaznjen izbaicvanjem, a da Zvezda bude kaznjena za mnogo manje pare. Da li je to finansijski fer-plej? Da li postoji fer-plej za francuske klubove ili je dovoljno to sto su iz iste zemnje kao Vi gospodine Platini…

    0
    0
    Odgovori
  2. Nemoras ni pomoci….Nismo ni naucili da nam neko pomaze ..vraticemo se mi gospodine Platini jaci nego sto smo ikad bili ZAPAMTITE to svi .Postavljate politicare u Srbiji koji imenuju presjednike klubova ..odgovorni ste za ovo stanje u Zvezdi ..ovo su i vasi dugovi..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter