4
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Partizan pobedom u derbiju stigao na -3, Lukač za istoriju (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 26.04.14 u 21:04

Fudbaleri Partizana su u 146. večitom derbiju igranom u okviru 26. kola Jelen Superlige pobedili Crvenu zvezdu sa 2:1 (1:1). Crno – beli su ovom pobedom smanjili zaostatak na tri boda za crveno – belima i tako na najbolji način ostali u trci za šampionsku titulu.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Junak utakmice svakako je golman domaćih Milan Lukač koji je u prvom poluvremenu odbranio dva penala Ninkoviću i Mijailoviću.

Driničić i Kojić postigli su prave evrogolove za Partizan, dok je jedini strelac za crveno bele bio Mrđa.

146. „večiti derbi“, 26. kolo Jelen Superlige
Partizan – Crvena zvezda 2:1 (1:0)
Strelci: 1:0 Nikola Drinčić (25), 1:1 Dragan Mrđa (56), 2:1 Nemanja Kojić (90)
Stadion: Partizana; Gledalaca: oko 27.000; Sudija: Milorad Mažić; Žuti kartoni: Brašanac, Stanković, Lazović – Kelhar, Mijailović, Milijaš
Partizan: Lukač, Vulićević, Trajković, Stanković, Volkov, Drinčić, Brašanac, Živković (od 65. Luka), Ninković (od 67. Malbašić), Lazović (od 71. Kojić), Škuletić
Crvena zvezda: Bajković, Pečnik, Pavićević, Kelhar, Mijailović, Gogić, Kovačević, Milijaš, Lazović (od 69. Petković), Ninković, Mrđa

Tok meča:

94′ Sudija Mažić označio je kraj utakmice. Partizan je sa 2:1 savladao Crvenu zvezdu i sada je ponovo razlika između večitih rivala samo tri boda.

90’+4 Mrđa je imao priliku da ponovo izjendači nakon centaršuta Milijaša ali je njegov pokušaj glavom završio pored gola.

90′ GOOOOOOOOOOL 2:1 Kojić! I kada se činilo da Zvezda ima kontrolu igre, Vulićević je probio po desnoj strani, zatim uputio centaršut, lopta je išla iza leđa kojića ali je on sa oko 10 metara uspeo da zahvati lep volej i savlada nemoćnog Bajkovića.

88′ Drugu izmenu vrši Stojanović i na teren šalje brzonogog Kasalicu umesto Ninkovića.

85′ Crveno – beli su preuzeli inicijativu na terenu, usporili ritam i imaju kontrolu lopte, dok crno – beli deluju u ovim trenucima deluju bezidejno.

73′ Još jednom je greška odbrane crno – belih mogla skupo da košta domaće. Trajković je loše izbio loptu koja je stigla na noge Ninkovića, a ovaj iz prve opalio po njoj međutim šutirao je tik preko prečke.

71′ Serija izmena čini se da će biti završena poslednjom u ekipi Partizana. Iskusni Lazović svoje mesto ustupio je Kojiću.

68′ I Stojanović vrši prvu izmenu. Izlazi solidni Lazović a u igri je Petković, što znači da bi Pečnik trebalo da se vrati na svoju krilnu poziciju.

67′ Odmah i druga promena u Partizanu. Temperamentnog Ninkovića zamenio je Filip Malbašić.

64′ Nikolić vrši prvu izmenu. Umesto Živkovića u igri je hitronogi Luka.

58′ Umalo da Partizan ponovo povede. Sada je usledila greška Kelhara na petercu, do lopte je došao Andrija Živković ali je njegov udraca pogodio stativu Bajkovićevog gola. Partizan je nakon toga nastavio započeti pritisak, dok se čini da je Zvezda okrenuta prema kontrama.

57′ GOOOOOOOOOOOOOOl 1:1 Mrđa! Nakon centaršuta Milijaša katastrofalnu grešku prilikom izbijanja lopte napravio je Volkov, a Mrđa koji se našao na pravom mestu bio je priseban i rezantnim udarcem sa oko 13 metara savladao Lukača.

56′ Moglo je da bude opasno po gol Crvene zvezde kada je nakon centaršuta crnmo – belih Bajković nesigurno intervenisao, ali na sreću gostiju tu nije bile ni jednog igrača Partizana.

46′ Nakon nekoliko minuta kašnjejna zbog bakljade na severnoj tribini sudija Mažić označio je početak drugog poluvremena,

Poluvreme: Trener golmana crveno – belih Maskimović u kratkoj izjavi najbolje je opisao dešavanja na terenu: ‘Totalno ludilo, ja mislim da se ovo nikada nije dogodilo. Sada moramo da smirimo glave, 1:0 nije nedostižna prednost.

45′ +2 Mažić je prvi deo igre produžio za dva minuta u kome nije ništa značajnije nismo videli. Na kraju prvih 45 minuta zaključak je da smo gledali uzbudljivu utakmicu, koju su pre svega obeležila dva penala koja je odbranio Lukač, a naravno i sjajna golčina Drinčića za 1:0.

43′ Nakon vrlo uzbudljivog perioda igra usledio je mirniji tempo, a lopta se ugalvno nalazila na sredini terena.

34′  Verovatno antologijski trenutak na derbijima. Lukač je odbranio dva penala Crvenoj zvezdi. Naime, Mrđa je prethodno ponovo oboren ovog puta od strane Trajkovića, bez ikakve dileme Mažić je svirao penal. Lopti je ovog puta prišao Mijailović i šutirao na istu stranu gde i nešto ranije Ninković, ali je Lukač još jednom pokazao veliko majstorstvo i sačuvao mrežu!

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

27′ GOOOOOOOOOOOOL 1:0 Drinčić! Kao po ne pisanom fudbalskom pravilu za Ninkovićev promašaj usledila je odmah kazna. Slobodan udarac za crno – bele izveo je Drinčić i majstorskim udarcem matirao nemoćnog Bajkovića.

26′ Loptu je na kreč postavio Miloš Ninković, uhvatio zalet i plasirao udesni ugao Lukačevog gola koji je odlično pročitao Ninkovićev šut i uhvatio živu loptu.

25′ Nakon što je sevnula kontra Zvezde koju je vodio Lazović crno – beli su se odbranili ali je usledila dubinska lopta u kazneni prostor domaćih, a tu se našao Mrđa koga je oborio Stanković i Mažić nije imao dilemu – pokazao je na belu tačku.

18′ Odličnu su akciju izveli Ninković i Volkov po desnoj strani, usledio je centaršut po zemlji, Brašanc je bio sam na oko 12 metara ali je traljavo šutirao.

16′ Milijaš je pokušao sa desne strane iz slobodnog udarca, ali je loptu poslao visoko iznad Lukačevog gola.

10′ Odmah i druga šansa za Partizan, Škuletić je šutirao, a Bajković vrhovima prstiju uspeo da odbrani.

9′ Ozbiljnu priliku imali su crno – beli. Drinčić je izveo slobodan udarac sa desne strane, a Volkov koji je bio sam kao duh sa samo pet metara glavom nije pogodio mrežu.

5′ Trener Zvezde Slaviša stojanovića pomalo iznenađujuće odlučio se da u startnu postavu uvrsti i Gogića i Kovačevića, a Petkovića ostavi na klupi dok će Pečnik igrati na pozicji beka, što jasno pokazuje nameru da se pre svega sačuva gol.

1′ Počeo je 146. večiti derbi, a Crvena zvezda prva je krenula sa centra.

18:10 Publika se po pravilu na srpskim stadionima uvek ponaša kulturno.

foto:starsport
foto:starsport

18:00 Fudbaleri Crvene zvezde izalaze na zagrevanje

FOTO:STARPSORT
FOTO:STARPSORT

16.51 Bivši fudbaler Crvene zvezde, Marko Perović preko tvitera je izneo svoj stav o derbiju.

Untitled-2 copy

16.50/strong> Veštak uzima uzorak susptance kojom je premazan severna tribina stadiona Partizana.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Dobrodošli na tekstualni prenos 146. večitog derbija!

Toko današnjeg dana kao po običaju najmanje se pričalo o taktici i igračima jer je pažnja medija bila usmerena na sva onadešavanja oko samog terena. Tako su praćene tuče po Beogradu ali i drugim gradobvima Srbije, policija je pretresala stadion  crno – belih, a čak su i veštaci izalzili na posao kako bi utvrdili čime je to prošle noći premazana severna tribina stadiona.

Nakon svega ostaje nam da se svi posvetimo terenu u želju da ćemo videti dobru fudbalsku predstavu, pa neka bolji na kraju pobedi.

————————————-

„Ishod definitivno može da odluči šampiona, a prvenstvo može da uđe u veoma neizvesnu završnicu. Pobeda bi nam značila da u poslednja četiri kola zbijemo redove i nadamo se, a svaki drugi ishod bi rešio pitanje pobednika. Ništa nije gotovo, ne pomišljamo ni na kakvu vrstu predaje“ – rekao je trener Partizana Marko Nikolić, u najavi ovog meča.

Crvena zvezda u ovaj duel ulazi posle neverovatne serije od čak 15 uzastopnih prvenstvenih trijumfa i sa velikom bodovnom prednošću, ali trener Stojanović tvrdi da to neće uljuljkati njegove izabranike.

„Derbi je posebna utakmica, sa posebnim emocijama, svesni smo težine meča i kvaliteta protivnika, ali i šta ona nosi. Nadam se da ćemo ispuniti ono što se od nas očekuje. Zvezda uvek ima imperativ pobede, situacija je lakša zbog bodovnog salda, ali to ne menja činjenicu da idemo na pobedu“ – rekao je slovenački stručnjak pred današnji duel.

Što se tiče kadrovskog stanja Partizan će biti oslabljen za neigranje kapitena Saše Ilića koji je u duelu sa Napretkom zaradio četvrti žuti karton pa će morati da preskoči ovaj meč. Sa druge strane će izostati samo Abiola Dauda i interno suspendovani Luka Milunović, dok se u tim vraćaju Marko Petković, Nikola Mijailović i Filip Kasalica.

Odlučeno je da suđenje bude povereno našem najboljem arbitru Miloradu Mažiću, kojem će to biti osmi večiti derbi u karijeri.

Očekivani sastavi:

Partizan: Lukač, Vulićević, Trajković, Obradović, Volkov, Marković, Drinčić, Luka, Živković, Lazović, Škuletić.

Crvena zvezda: Bajković, Petković, Pavićević, Kelhar, Mijailović, Kovačević, Milijaš, M. Ninković, Pečnik, Lazović, Mrđa

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i autoselekt kladionica.

0
0

4 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter