0
Domaći fudbal

FOTO> STARSPORT

Pečnik doneo radost zvezdašima (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 24.08.13 u 21:15
FOTO> STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su i drugu pobedu u ovoj sezoni. Izabranici Slaviše Stojanovića pobedili su Napredak u Kruševcu sa 1:0 (1:0) u 3. kolu Jelen Superlige.

Kao što je najavljivano proteklih dana meč je počeo sa zakašnjenjem od šest minuta, baš kao i ostali mečevi Jelen Superlige. Na stadionu pod Bagdalom okupilo se oko 10.000 ljudi koji su napravili atmosferu za nezaborav.

Početak utakmice u potpunosti je pripao Napretku koji je stvorio nekoliko odličnih šansi. Najopasniji igrač po golmana zvezde Bajkovića bio je iskusni Nenad mirosavljević koji je imao tri-četiri odlične prilike. Napredak je najbolju priliku propustio kada je psole velike gužve u šesnaestercu gostiju Bojić pogodio prečku u 17. minutu.

I kako to obično biva, stigla je kazna za fudbalere Napretka. Ninković je odlično proigrao Mijailovića po levoj strani. On je uputio loptu prema srcu kaznenog prostora, a Nejc Pečnik stigao do nje i pogodio nebranjeni deo mreže u 19. minutu utakmice. Nakon gola Beograđani su preuzeli terensku inicijtaivu i kontorlisali igru.

Do odlaska na odmor nije bilo ozbiljnijih prilika, a potom je Zvezda bila dosta bolja. Imala je nekoliko ozbiljnih prilika preko Pečnika, Milijaša i Kasalice, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Napredak više nije bio tako opasan kao na početku utakmice, a Beograđani su bili dosta sigurni u odbrani. Zvezda je izgledala dosta dobro u drugih 45 minuta i sasvim zasluženo iz Kruševca odnela sva tri boda.

Zvezda sada ima 6 bodova iz tri utakmice i polako se penje na tabeli. Sa druge strane Napredak je doživeo i drugi poraz i trenutno je na 9. mestu.

Tok meča:

90+5′ – Kraj meča. Crvena zvezda je pobedila sa 1:0.

90+1′ – Poslednja izmena u Zvezdi. Igru je napustio Ninković, a ušao je Marko Mirić. Sudija je produžio meč za četiri minuta.

84′ – Slobodan udarac za Napredak, ali je sa dvadesetak metara Dimitrov šutirao pravo u živi zid.

83′ – Žuti karton zbog prigovora dobio je fudbaler zvezde Nejc Pečnik.

81′ – Mrđa je došao u priliku, ali ga je jedan igrač domaćih sprečio da uđe u izgeldnu šansu i oborio. Pištaljka sudije Jovanetića se nije oglasila.

78′ – Fudbaler Napretka Gavrić dobio je žuti karton zbog starta nad Mladenovićem.

76′ – Druga izeman u Zvezdi. Izašao je Mijailović, a ušao Filip Mladenović.

76′ – Šansa za Napredak. Usledio je centaršut sa desne strane, Dimitrov je prvi stigao do lopte, ali je glavom šutirao preko gola.

73′ – Sudija Jovanetić pokazao je žuti karton fudbaleru Zvezde Aleksandru Kovačeviću zbog oštrog starta.

72′ – Druga izmena u Napretku. Izašao je Bajić, a ušao Nenad Gavrić.

70′ – Kasalica je dobio loptu i sa nekih dvadesetak metara šutirao odlično prema golu Krznarića, ali je ona otišla malo preko gola.

64′ – Izmena u Napretku, umestmo Miloševića ušao je Nikola Trujić.

63′ – Ninković se našao u šansi. Dobio je loptu u srcu kaznenog prostora Napretka, ali je šutirao loptu pored gola.

62′ – Velika greška domaćina prošla je nekažnjeno. Fudbaleri Zvezde su ukrali loptu na sredini terena, usledio je brz kontranapad. Mrđa je povukao po desnoj strani centrirao, a Pečnik odlično šutirao glavom, ali je fantastično intervenisao golman Krznarić.

59′ – Prva izmena u timu Beograđana. Izašao je Onjilo a ušao Dragan Mrđa.

57′ – Brazilski potez Pečnika. Izbacio je dvojicu fudbalera Napretka iz igre, uputio oštar centaršut, Kasalica nije uspeo da dođe do lopte, a Milijaš sa 7 metara šutira u golmana domaćih koji odbija loptu u korner.

55′ – Dosta rastrzana igra na obe strane uz dosta prekida, za sada bez ozbiljnijih prilika u drugom poluvremenu.

48′ – Brz kontranapad Crvene zvezde. Loptu je po levoj strani dobio Kasalica, oboren je u kaznenom prostoru, ali Jovanetić ništa nije svirao i propala je izgledna prilika.

46′ – Posle skoro 15 minuta zakašnjenja drugo poluvreme je počelo.

46′ – Kao i na meču sa Jagodinom, Delije su razvile transparent koji je „smetao“ sudijama uz uvredljive parole, pa su se sudije povukle sa terena. Još uvek niko ne zna kada će utakmica biti nastavljena. Prekid traje više od 5 minuta.

46′ – Drugo poluvreme je počelo ubacivanjem traka sa tribine na kojoj se nalaze navijači Zvezde, pa je usledio kratki prekid dok se ne raščisti teren.

45’+2 Poluvreme pod Bagdalom, Crvena zvezda vodi sa 1:0. Zrelije i ozbiljnije prilike imao je Napredak ali Zvezda golom Nejca Pečnik na pauzu odlazi sa golom prednsoti

43′ Žuti karton za Nikolu Mijailovića koji je  prvi upisani fudbaler u beležnici sudije Boška Jovanetića.

34′ Trgli su se Kruševljani nakon šokantnog gola koji su primili, pa su u poslednjih nekoliko minuta imali loptu u nogama ali sve što su napravili je bio jedan korner, treći za Napredak na utakmici.

26′ Nakon vodećeg gola Pečnika gosti su poptuno preuzeli terensku inicijativu. Iz ovog preioda treba izdvojiti  sjajan šut Milijaša i lep pokušaj Vešovića, ali bez promene rezultata.

19′ GOOOOOOL 0:1. I po nepisanom fudbalskom pravilu kada se ne iskoriste šanse odmah usledi kazna. Napad su beogradski crveno – beli organizovali po levoj strani. Kombinovali su Ninković i MIjailović, usledio je centaršut po zemlji, a na drugoj stativi potpuno sam bio je Pečnik i zatresao mrežu Napretka

17′ Serija prilika iz kategorije stopostotnih i to u samo nekoliko sekundi imao je Napredak. Ponovo je centaršut upućen sa desne strane, a nakon šuta MIrosavljevića sa oko 6 metara Bajković je odbranio, da bi potom Bojić pogodio prečku, a potom ponovo Zvezdin golman odbranio šuti Mirosavljevića.

15′ Novu sjajnu šansu imao je iskusni MIroslavljević, ali je za milimetar bio kratak na loptu posle odličnog centaršuta Regana sa desne strane.

10‘ Terensku inicijativu imaju igrač Napretka što je rezultovalo i prvom prilikom na utakmici kojiu je imao Mirosavljević ali je njegov pokušaj glavom završio tik pokraj leve stative gola Bajkovića.

1′ Nakon 6 minuta kašnjenja zbog protesta protiv predsednika FSS Tomislava Karadžića,  u lepom fudbalskom ambijentu počela je utakmica pod Bagdalom.

Povratnici u Jelen Superligu fudbaleri Napretka iz Kruševca dočekuju na svom stadionu Crvenu zvezdi u utakmici koja se igra u okviru 5, kola Jelen Superlige.

Beogradski crveno – beli u „Lazarev grad“ dolaze nakon tri osvojena boda protiv Jagodine, ali za razilku od te utamice trener Zvezde neće moći da računa na Abiolu Daudu koji zbog povrede nije ni krenuo na put sa ekipom.

Napredak takođe posal prva dva kola ima polovičan učinak, nakon pobede u Jagodini protiv istoimenog kluba, usledio je poraza u Kragujevcu od Radničkog.

Napredak: Krznarić, Cvetković, Veselinović, Milošević, Janičić, Frimpong, Bajić, Regan, Mirosavljević, Bojić, Dimitrov

Crvena zvezda: Bajković, Lazić, Mijailović, Milijaš, Pečnik, Kasalica, Martinović, Vešović, Ninković, Kovačević, Onjilo.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter