0
Košarka

Uvrede prekidaju utakmice

Objavljeno: 02.04.13 u 18:07

kosarkaska lopta

Udruženje klubova Košarkaške lige Srbije odlučilo je da stane na put vulgarnim parolama koje stižu sa tribina tokom utakmica. Ova organizacija je u utorak otkrila da postoji mogućnost da utakmice budu prekinute ukoliko se primitivci ogluše na molbe da prestanu sa uvredama aktera utakmica.

„U slučaju ličnog vređanja od strane publike, u zvaničnom toku utakmice, prvi sudija je dužan da prekine utakmicu i da prvo upozorenje uputi zvanični spiker, zatim drugo službeni predstavnik kluba, a u slučaju nastavka vređanja treće kapiten kluba čiji navijači vređaju. Ukoliko se nakon trominutne pauze nastavi vređanje, a upozorenja ne pomognu, policija će isprazniti deo gledališta“ – piše u saopštenju.

Ukoliko ne bude postojala mogućnost da se bez incidenata deo tribina isprazni primeniće se drugo rešenje.

„Ako to nije moguće utakmica se prekida i bez publike nastavlja u naredna 24 sata. Iskreno se nadamo da će svi ljubitelji košarke, navijači, klubovi, mediji podržati ovu inicijativu i time doprineti da svi zajedno uživamo u utakmicama“ – poručuju iz KLS.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter