joga

ČOVEK LETI: Mijailović na specijalnim treninzima (FOTO)

Nikola Mijailović je pobedio Crvenu zvezdu na sudu, ali se fudbalu nije vratio. Na Marakani ga ne žele, te je bivši kapiten crveno-belih odlučio da se što bolje spremi kako bi na leto pronašao novi klub. Zato se popularni Džoni odlučio za jogu, a koliko je uspešan govori slika na kojoj iskusni levi bek leti. Uverite se sami...

PREDSTAVLJAMO: Znate li šta je cilj i svrha joge?

Joga (sanskrit: yóga - jedinstvo) je drevna metoda samorazvoja koja podrazumeva upotrebu tehnika: fizičkih položaja (Asana), vežbi kontrole prane (energije) putem disanja (Pranajama), relaksaciono-meditativnih vežbi (Pratjahara), koncentracije (Dharana), meditacije (Djana) i samorealizacije (Samadhi).

NEMA IZGOVORA: Svi na rekreaciju

Ljudi koji vežbaju i redovno se bave sportom imaju bolji imunitet, boljeg su raspoloženja, energičniji su i bolje spavaju. Osim toga, rekreacija pomaže i kod određenih oblika depresije te boljeg učinka u školi ili na poslu. Ukratko, telesne vežbe su nešto za šta bi trebalo da pronađete vremena u svom rasporedu.

LIFESTYLE: Ovo su najpopularniji fitnes blogeri!

Ukoliko niste sigurni da li je vaš režim ishrane ili treninga pravilan i dovoljan da biste dostigli željeni cilj, potražite savete i uputstva na nekoliko najpopularnijih fitnes blogova.