fk hajduk split

DELIJE SE RAZBESNELE: Navijač Hajduka sa obeležjima ‘Torcide’ paradirao Marakanom! (FOTO)

Komentari iz Hrvatske kažu za njega da je 'ludo hrabar', dok u Srbiji navijači Crvene zvezde smatraju drugačije.

DOGOVOR NA POMOLU: Počinje fudbalska liga “SFRJ”!

U većini sportova već postoji regionalna liga. Fudbalska je, iz mnogo razloga, nedosanjani san, ali bi mogla da postane realnost.

VREMEPLOV: Dan kada je umro Kup Maršala (VIDEO)

Država je već bila klinički mrtva, a tog 8. maja 1991. utakmica je odigrana na stadionu JNA, na čijoj južnoj tribini nije bilo gostiju iz Splita.

PROBAJTE I VI OVAJ IZAZOV: Da li golman kvari prosek? (VIDEO)

Među fudbalskim tehnikama bitan je i udarac glavom, a kako to treba da izgleda pokazali su klinci Hajduka, i to u svlačionici.

SUSEDSKI DIJALOG: Torcida Šešelju: UmVi. Šešelj: Na Kolindi! (FOTO)

Sport i politika, tanka je linija koja spaja i razdvaja. Torcida je odragovala na čin lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, koji je pre nekoliko dana u Beogradu zapalio hrvatsku zastavu.

SPLIT I TORCIDA USTALI PROTIV MAMIĆA: Uz 30.000 ljudi i fudbaleri Hajduka (VIDEO)

Splćani su jasno pokazali da više ne žele Zdravka Mamića, Davora Šukeru i ostale čelnike Fudbalskog saveza Hrvatske da gledaju na tim pozicijama. Posle prošlonedeljnih dešavanja na velikom hrvatskom derbiju, navijači Hajduka su obećali rat do istrebljenja zagrebačkim kadrovima, koji po njihovom mišljenju, ugnjetavaju ponos Dalmacije.

INCIDENTI U KADETSKOJ KONKURENCIJI: Dinamo pobedio Hajduk, a onda…

Meč između prvih timova Hajduka i Dinama nije odigran, u kadetskoj konkurenciji jeste, ali je došlo do  nereda... Dinamo je slavio sa 4:2, a kada su gosti počeli da slave pobedu pevajuću  'Nebo se plavi' došlo je do incidenata.

Bio na korak od Zvezde, završio u Hajduku (VIDEO)

Nekadašnji reprezentativac Ukrajine Artem Milevski karijeru će nastaviti u splitskom Hajduku, objavljeno je na sajtu tog kluba.   Iskusni fudbaler danas će stići u Split gde će do kraja nedelje potpisati ugovor i biti predstavljen kao novo pojačanje. Milevski (29) se prošlog leta pominjao kao moguće pojačanje Crvene zvezde, ali do tog transfera nije došlo i Ukrajinac … Continue reading Bio na korak od Zvezde, završio u Hajduku (VIDEO)

Šok u Hrvatskoj: Najbolji fudbaler Hajduka potpisao za Dinamo

Najbolje ocenjeni fudbaler Hajduka iz Splita iz prošle sezone Franko Andrijašević potpisao je petogodišnji ugovor sa ljutim rivalom Dinamom. Kako prenose hrvatski mediji “bili” sa Poljuda nisu imali drugu alternativu, jer su morali da isplate plate igračima i radnoj zajednici. Transfer Andrijaševića koštao je Dinamo 750 hiljada evra. “Veoma sam srećan i zadovoljan što sam … Continue reading Šok u Hrvatskoj: Najbolji fudbaler Hajduka potpisao za Dinamo

Šok za ”bile”: Splitski Hajduk je zapravo srpski klub?!

Najpoznatiji hrvatski klub iz Dalmacije, splitski Hajduk osnovali su dalmatinski Srbi te ga oni i dalje smatraju srpskim klubom, prenosi blog hajduksrbija.blogspot.com. Prema istorjskim činjenicama koje iznosi ovaj blog, Hajduk su 1911. godine osnovali Fabijan i Luka Kaliterna, Lucijan Stela, Vjekoslav Ivanišević, Ivan Šakić. Pre drugog rata sve Kaliterne su se smatrale Srbima. Lucijan ima prezime italijanskog porekla, … Continue reading Šok za ”bile”: Splitski Hajduk je zapravo srpski klub?!