0
Ostali sportovi

KREĆEMO PO NOVU MEDALJU: ‘Delfini’ startuju u Svetskoj ligi, rival je Holandija

Objavljeno: 12.11.19 u 11:50

Vaterpolisti Srbije ponovo će biti u najjačem sastavu posle Svetskog prvenstva na kom su šansu dobile mlade nade.

Srbija je početkom leta osvojila Svetsku ligu i obezbedila vizu za Olimpijske igre u Tokiju narednog leta. Sada kreće u pohod na novi pehar u ovom trećem po jačini vaterpolo takmičenju ako se izuzmu Olimpijske igre i Svetsko prvenstvo. Prvi rival našem timu u Hagu večeras u 20 časova biće Holandija.

– Lepo je da vidimo, treniramo i odigramo susretu u kojem smo favoriti. Ipak, na Holandiju treba obratiti dodatnu pažnju. Vodi ih njihov velikan, Van der Mer, dosta se ulaže u vaterpolo u njihovoj zemlji i pokušaće da na kvalifikacionom turniru u Roterdamu izbore olimpijsku vizu. To neće biti lako, ali se jasno vidi da žele napred. Mi ćemo imati sastanak, a igrači će znati plan rada do Tokija. Do kraja godine nas očekuje početak priprema za Evropsko prvenstvo, turneja po Americi i susret sa Hrvatskoj u Svetskoj lig – istakao je selektor Dejan Savić.

Srbija će nastupiti u veoma jakom sastavu u kom se nalaze: Gojko Pijetlović (Oradea), Stefan Živojinović (Olimpijakos), Dušan Mandić (Pro Reko), Nikola Dedović (Špandau 04), Sava Ranđelović (OSC), Miloš Ćuk (Mladost), Duško Pijetlović (Solnok), Nemanja Vico (Trijestina), Milan Aleksić (Barseloneta), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Filip Filipović (Pro Reko), Andrija Prlainović (OSC) i Stefan Mitrović (Olimpijakos).

Pored Srbije i Holandije u ‘C’ grupi se nalazi Hrvatska.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter