0
U pripremi

KVAL. ZA LŠ: Tadićev Ajaks sa igračem manje sačuvao ‘nulu’, Pavlović pogodio prečku!

Objavljeno: 20.08.19 u 22:57

Tri utakmice plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona odigrano je danas.

U derbiju dana sastali su se Apoel i Ajaks. Holanđani su meč završili sa igračem manje. Dok su druge dve utakmice završene minimalcem uz asistenciju VAR-a

Apoel – Ajaks 0:0

Gosti su počeli napadački, već u sedmom minutu David Neres je pokupio centarššut u srcu šesnaesterca, oprobao je udarac, a Vid Belec je odlično reagovao na golu. Pet minuta kasnije, oprobao je i Tadić udarac, ali je golman dobro bio postavljen. Gosti su odgovorili u 28. minutu, Nikolas Ioanu je probao udarac, ali je izblokiran, a minut kasnije nakon kornera imao je i Musa Tamari priliku bio je izblokiran. U drugom delu Doni van de Beek je primio centaršut, imao je ‘zicer’ ali je lopta otišla pored gola. Lukas je oprobao udarac u 58. minutu, Andre onana je odlično reagovao. U istom minutu centaršut je pronašao Andriju Pavlovića, a naš fudbaler je pogodio prečku. Ponovo je u 70. minutu Lukas primio loptu nakon odbitka, Onana je još jednom odlično reagovao. Poslednjih 10 minuta Ajaks je igrao sa igračem manje jer je zbog drugog žutog nakon neopreznog starta iz igre izašao Nusair Mazraui. U ekipi Apoela igrali su Matić, Mihajlović i Pavlović, dok je kapiten Ajaksa Dušan Tadić takođe ceo meč proveo na terenu.

KLuž – Slavija Prag 0:1

Peter Olajinka je ostao zaboravljen u šesnaestercu u 13. minutu, iz izgledne prilike šutirao je kraj gola. Domaćin je uzvratio u 27. minutu Džordž Tucudin je oprobao udarac, a Ondrej Kolar je odlično odbranio njegov udarac. Nakon kornera bez mnogo oklevanja Lukas Masopust je doneo prednost gostima. Domaćin je u nastavku bio opasniji, ali nije realizovao svoje šanse. Cunet Čakir je konsultovao var nakon što je Olajinka oborio protivnika u šesnaestercu. Odgovornost je preuzeo Omrani, a Onrej Kolar je bez mnogo problema ukrotio udarac.

LASK – Briž 0:1

Lask je utakmicu počeo sa nekoliko ozbiljnih prilika, Klaus je u četvrtom minutu pogodio stativu. Nešto pre toga Reinhold je imao ozbiljnu priliku, ali je šutirao kraj gola. Nakon poregledanog VAR snimka sudija Sajmon Marčinjak dodelio je penal za Briž. Hanks Vanaken je preuzeo odgovornost, poslao je golmana na jednu stranu, a loptu na drugu. Gosti nisu odstupali od svoje igre, te su u nastavku stvorili jos nekoliko prilika, ali do promene rezultata nije došlo.

Zapratite najjaču sportsku stranicu na Instagramu – HotSport

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter