0
Ostali sportovi

SP U VATERPOLU: Sa Crnom Gorom sat i po posle ponoći, ‘delfini’ uz Sinišu i Ognjena!

Objavljeno: 14.07.19 u 15:50

Golman vaterpolo reprezentacije Srbije Lazar Dobožanov rekao je danas da svi u ekipi jedva čekaju početak Svetskog prvenstva u južnokorejskom Kvandžuu.

– Ogroman je motiv što smo tu, što igramo za Srbiju. Crna Gora je odlična ekipa jedna od najboljih u svetu, ali je to nama motiv više da se dokažemo. Spremni smo i jedva čekamo – rekao je Dobožanov za sajt Saveza.

Utakmica prvog kola izmedju Srbije i Crne Gore igra se u noći izmedju nedelje i ponedeljka u 1.30 po srednjeevropskom vremenu.

Srpski vaterpolisti su dan pre zvaničnog početka takmičenja na Svetskom prvenstvu u Kvandžuu imali 90-minutni trening.

Srpski igrači i stručni štab su bili šokirani posle informacija o bolesti fudbalskog trenera Siniše Mihajlovića i teškoj saobraćajnoj nesreći košarkaša Crvene zvezde Ognjena Kuzmića. Obojici je upućena podrška sa željom da se što pre oporave.

Srbija je kao naslednik Jugoslavije najuspšenija zemlja u istoriji takmičenja. Osvojeno je pet zlatnih medalja, u Madridu 1986, u Pertu 1991, u Montrealu 2005, u Rimu 2009 i u Kazanju 2015. godine.

Jedini vaterpolista sa tri zlatne medalje na Svetskim prvenstvima je Slobodan Nikić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter