0
Ostali sportovi

FOTO: Printscreen

SPEKTAKL U PROKUPLJU: Gavrilović ponovo puštao gromove, Babić do najboljeg u Srbiji nokautom (VIDEO)

Objavljeno: 26.05.19 u 12:58

U Prokuplju su juče održane finalne borbe pojedinačnog prvenstva Srbije u boksu, a evo ko su najbolji bokseri naše države.

Prokuplje i jug Srbije su prethodna tri dana bili u znaku boksa. Najbolji bokseri naše zemlje borili su se za naslov prvaka u pojedinačnoj konkurenciji. Finale je održano juče u dvorani Doktor Zoran Đinđić, a prštalo je na sve strane u ‘magičnom četvorouglu’.

Publiku su prvo zagrejale dame u kategoriji do 64 kilograma, Aleksandra Rapajić iz Zrenjanina pobedila je Kseniju Medić jednoglasnom odlukom sudija. Potom su u ring ušli muškarci.

U kategoriji do 52. kilograma Rade Joksimović iz Mačve je bio ubedljiv protiv Saše Šuljića iz kluba Vukovi sa Drine iz Loznice. Sjajnu bitku videli smo u dovoboju reprezentativca Srbije Dušana Janjića iz kluba Goše i Veljka Gligorića iz Subotice, a slavio je Janjić odlukom sudija 4:1.

Osvajač ‘Beogradskog pobednika’ Nemanja Gavrilović ponovo je oduševio sve ljubielje plemenite veštine. On je u finalu kategorije do 60 kilograma savladao Miloša Jankovićča iz Smedereva i tako osvojio drugo zlato za svega mesec dana.

Publika u Prokuplju imala je veliku čast da uživa u krošeima Aeksandra Konovalova iz jagodinskih Palminih tigrova. Naš bokserski i kik-bokserski šampion je jednoglasnom odlukom sudija pobedio Nenada Jovianovića iz Loznice.

Neizvesnosti nije bilo u kategoriji do 69. kg gde je jednoglasnom odlukom sudija Damjan Grmuša iz smederevskog Despota pobedio Velibora Pucara iz beogradskog Radničkog. Član šampiona Srbije Metalca iz Valjeva Milosav Savić u kategoriji do 75. kg pobedio je Dejana Dašića.

Do zlata je stigao još jedan reprezentativac Srbije. U kategoriji do 81. kg Sandro Poletan iz zrenjaninskog Petrovgrada pobedio je sa 4:1 Sašu Milovca iz Sombora. U kategori 91. kg Slobodan Jovanović iz Kragujevca bio je bolji od Tadije Nikolovskog.

Za kraj ostavljena je poslastica u kojoj je u superteškoj kategoriji Vladan Babić, reprezentativac Srbije, nokautom u prvoj rundi pobedio Miloša Milovanovića iz niškog kluba Vitez. Snažni bokser beogradske Fontane je 1:50 pre kraja runde na paros poslao rivala.

Na kraju zadovoljan publika je otišla svojim kućama, a Prokuplje je zahvaljujući predsedniku BS Srbije Nenadu Borovčaninu i čelnicima Grada Prokuplja ponovo postao grad boksa i mesto u kom će se u budućnosti rađati neki novi šampioni ‘plemenite veštine’…

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter