0
Auto Moto

STJUART: Hamilton mora da nadvlada tugu

Objavljeno: 25.05.19 u 12:50

Smrt Nikija Laude potresla je mnoge, a jedan od onih koji najviše žale za odlaskom Austrijanca jeste aktuelni lider svetskog šampionata i šampion Formule jedan, Luis Hamilton.

Hamilton i Lauda su sarađivali u Mercedesu, gde je Lauda bio počasni predsednik, pa je razumljivo što je Britanac potrešen, ali uprkos otkazanim medijskim aktivnostima Džeki Stjuart ne sumnja u Hamiltonovu spremnost da sedne za bolid:

– Kontrola uma je nešto sa čime sam živeo, i mislim da sam zato živ danas, rekao je Stjuart evocirajući uspomene na 1970. godinu kada je u Monci poginuo Johen Rint. 

– U moje vreme mnogo pogibija je bilo. U jednom trenutku jedan od trojice je ginuo. Izgubio sam 57 osoba koje sam smatrao prijateljima. Tada je bilo neophodno da kontrolišete um na veoma striktan način. Verujem da će Luis uspeti u tome i na isti način izdržati situaciju, kao što sam i ja tada. Kada je Rint poginuo, a bio mi je blizak prijatelj, plakao sam pre ulaska u bolid, plakao sam po izlasku iz bolida, ali sam tokom trke odvezao najbrži krug ikada u Monci, otkrio je Stjuart, koji je potom dodao da situacija sa Laudom ne bi smela da utiče na Hamiltona:

– Tužno je jer je umro, Nikoja Laudu sam smatrao dobrim prijateljem i bio sam šokiran. Mercedes će to osetiti više od svih ostalih. Ali, trenutak kad ulazite u kokpit je momenat kad okrećete prekidač za isključivanje. 

Dodao je Stjuart da bi pobeda bila savršena posveta bivšem prvaku sveta:

– Mada, mislim da Nikiju ne bi to bilo važno. Verujem da bi rekao „Ako pobede, trebalo je da pobede, sa ili bez mene“, zaključio je Stjuart.

Trka za Veliku nagradu Monaka na programu je sutra od 15 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter