0
Auto Moto

TUŽNE VESTI: Preminuo Niki Lauda

Objavljeno: 21.05.19 u 09:35

Legenda Formule 1 preminula je danas u Beču u 71. godini.

Porodica Nikija Laude objavila je tužne vesti saopštenjem za medije.

Trostruki osvajač Formule 1z 1975, 1977. i 1984. koji je ukupno odvozao 171 trku u poslednjem periodu imao je dosta zdravstvenih problema, a oni su počeli još davne 1976. Tada se desio incident koji je obeležio Laudinu karijeru, nakon udesa u Nirburgringu bio je zarobljen gotovo jedan minut u bolidu koji je bio u plamenu.

Tada je zadobio opekotine lica, ali trajnije posledice ostavile su toksične materije koje je udisao. Prvi put transplataciju bubrega imao je 1997. godine, potoom i 2005. da bi mu prošle godine bila transplantovana i pluća.

– Sa dubokom tugom objavljujemo da je naš voljeni Niki preminuo mirno u krugu porodice u ponedeljak. Njegova jedinstvena ostvarenja kao sportiste i biznismena će ostati nezaboravna kao i njegova žeđ za akcijom njegova direktnost i hrabrost. On je uzor za sve nas, bio je dobar i brižan suprug, otac i deka i nedostajaće nam, stoji u saopštenju porodice Laude.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter