0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

EHF EURO 2020: Perunčićevim ‘klincima’ bod protiv odlične Hrvatske (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 11.04.19 u 19:45

Srbija je 2012. godine u Areni savladala Hrvatsku, a nedostajalo je malo da isto ponovi i večeras.
Rukometaši Srbije odlično su se predstavili domaćoj javnosti protiv favorizovanih Hrvata. Igrali su naši igrači angažovano u odbrani i brzo u napadu tokom celog meča. Igrali su izabranici Nenada Peruničića egal protiv odličnih Hrvata, a neizvesno je bilo do poslednjeg sudijskog zvižduka. 

Počeli su gosti utakmicu sa dva gola u mreži našeg golmana. Orlovi su na prvi gol čekali osam minuta, a po do tada viđenom jasno je da je odbrana u meču glavni adut obe ekipe. Nakon 1:4 u desetom minutu Peruničić je zatražio minut odmora. Tajm-aut je prijao našim reprezentativcima, jer su odmah nakon toga uspeli da postignu gol.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Razigrali su se domaći rukometaši i odličnom igrom u napadu održavali zaostatak za Hrvatskom na samo 2 poena u prvih 15 minuta. Stefan Vujić je ukrao loptu i poslao Iliću koji je nakon kontre uspeo da smanji na gol zaostatka. Na osam minuta do kraja prvog poluvremena po prvi put Srbija je izjednačila na semaforu je stajalo 8:8 Srbija je zahvaljujući brzoj i spretnoj igri u nastavku poluvremena igrala gol za gol i nije dala hrvatskim rukometašima da se odlepe i na poluvreme odu sa 13:13.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Na samom početku drugog poluvremena povela je po prvi put Srbija golom Krsmančića, a to je bio podstrek navijačima da još glasnije navijaju. Nakon nekoliko napada u kome se igralo gol za golom, odvojili su se domaći na dva gola po prvi put bilo je 16:14.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Nakon odličnog početka održavali su domaći rukometaši prednost, a u 44. minutu imali su ‘Orlovi’ priliku da povedu i sa tri gola, ali su uspeli domaći igrači da promaše dva zicera u jednom napadu i propustili odličnu priliku da dodatno uvećaju prednost. Izmene Lina Červara dale su rezultata, dok je Peruničić u dva navrata rizikovao izvlačenjem golmana iz igre. Hrvati su jednom to kaznili, a u nastavku su uspeli da izjednače

Na 10 minuta do kraja meča rezultat je bio ponovo poravnat 20:20. Pet minuta do kraja meča Hrvatska je izgubila loptu, odličnu odbranu igrao je Crnoglavac, a nakon kontre ponovo je Srbija imala prednost 23:22. Vladimir Cupara skinuo je udarac hrvatskim rukometašima, a Vanja Ilić je sa dva gola u poslednjem minutu doneo prednost Srbiji od 25:24. Na kraju bez pobednika, 25:25. 

Srbija: Crnoglavac, Cupara, Dimitrijević, Ilić, Ilić, Krsmančić, Kukić, Marsenić, Milosavljev, Mosić, Pešić, Pušica, Radivojević, Vorkapić, Vujić, Zelenović; Selektor: Nenad Peruničić

Hrvatska: Bećiri, Pavletić, Duvnjak, Gadža, Ivić, Karačić, Mamić, Mandić, Musa, Šego, Sipić, Stepančić, Strlek, Vekić, Vida, Vranković; Selektor: Lino Červar.

Na EP u Austriji, Norveškoj i Švedskoj direktno će se plasirati dve najbolje selekcije iz svake od osam grupa, kao i četiri najbolje od osam trećeplasiranih selekcija. U tu računicu neće ulaziti rezultati utakmica protiv poslednje ekipe u grupi. Prva utakmica 3. kola odigrana je u sredu: Belgija – Švajcarska 25:28.

Nenad Peruničić je nakon meča rekao:

– Bili smo bolji, opet nezrelost, glupost mladog igrača. Nije ispoštovana akcija, rečeno je kome ide pas. Želja za dokazivanjem ponovo je ispaštao rezultat. Gradili smo igru celog meča i mnogo mi je krivo. Previše energije i motiva je potrošeno. Čestitam Hrvatskoj, jako je teško igrati sa ekipom koja ima jasan sistem i dugo je zajedno. Imali smo greške, a to je posledica neuigranosti, rekao je Peruničić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter