0
Ostali sportovi

FOTO: Bokserski savez Srbije

BOKSERSKI VELIKAN STIŽE U SRBIJU: Kličko gost ‘Memorijala Branko Pešić – Beogradski pobednik 2019’

Objavljeno: 09.04.19 u 14:34

Spektakl ‘Memorijal Branko Pešić – Beogradski pobednik’ kao i prethodne godine pored boraca i njihovih timova ugostiće i legende nekadašnje jugoslovenske boks scene.

Ovaj put među starim asovima naći će se i legenda svetskog boksa Vitalij Kličko.

U hali ‘Šumice’ u Beogradu ljubitelji plementog sporta imaće priliku da od 16. do 20. aprila uživaju u atraktivnim i sjajnim borbama koje će demonstrirati bokseri i dame, njih 167 iz 19 zemalja sveta. Najbolji takmičari ovaj put dolaze iz Rusije, Turske, Mađarske, ali i srpska selekcija koja najavljuje borbe do poslednjeg atoma snage. Dolazak reprezentacija rezervisan je za 15. april, borbe počinju dan kasnije, a u ringu hale ‘Šumice’ predstaviće su se bokseri Rusije, Australije, Kameruna, Španije, Francuske, Moldavije, Severne Makedonije, Slovenije, Tunisa, Turske, Kazahstana… Kroz kvalfikacione mečeve prodefilovaće veliki broj ljubitelja boksa, a za samo finale koje je zakazano za 20. aprila od 19 časova vlada ogromno interesovanje, što je dokaz da ovaj sport i dalje živi, da i dalje ima ogroman broj poklonika i da je u fazi novog procvata.

Spektaklu finalne večeri, kada maksimalno pripremljeni i motivisani takmičari zadaju poslednji udarac rivalima ukras će biti zvezde koje su nekada žarile i palile ovim prostorima: Ace Rusevski, Željko Mavrović, Mirko Puzović, Slobodan i Tadija Kačar, Milivoje Labudović, Dragomir Vujković, kao i bivši višestruki svetski šampion u teškoj kategoriji Vitalij Kličko.

Turnir od 2018. godine nosi naziv ‘Memorijal Branko Pešić’ po svom prvom pokrovitelju, pasioniranom obožavaocu boksa i nekadašnjem gradonačelniku Beograda. Bokseri najavljuju vrhunske borbe i pozivaju sve ljubitelje plemenite veštine da dođu u halu ‘Šumice’ i uživaju u prazniku boksa, u borbama koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Ulaz je slobodan za sve posetioce tokom čitavog trajanja turnira. Ovaj događaj je svrstan u A kategoriju turnira prema Svetskoj bokserskoj federaciji i u poslednjih deset godina Svetska (AIBA) i Evropska (EUBC) bokserska federacija proglašavala ga je za najbolje organizovan turnir.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter