0
Auto Moto

FOTO: YouTube

VEST IZ BARSELONE: Udes Sebastijana Fetela!

Objavljeno: 27.02.19 u 20:42

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel udario je u zaštitni zid tokom današnjih predsezonskih testiranja u Barseloni, što je sprečilo ekipu da provede više vremena na stazi.

Fetel je izgubio kontrolu u trećoj krivini na stazi Katalunja. On je prošao nepovredjen ali je odveden u medicinski centar na preventivne preglede.

Ferari je rekao da je došlo do mehaničkog problema i da je oštećeni bolid poslat u garažu, na sve neophodne preglede.

Italijanski tim nije precizirao šta je uzrok, nakon što je Fetel odvezao samo 40 krugova u jutarnjem delu testiranja.

Testiranja su prekinuta zbog udesa, a bolid je morao da bude odvučen u garažu. Zbog oštećenja na vozilu, Šarlu Lekleru je preostalo samo nekoliko minuta na stazi, a za to vreme obišao je jedan krug.

Vozač Meklarena Karlos Sainc danas je bio najbrži sa 1:17,144 minuta, što je najbolje vreme tokom šest dana testiranja. Njegov timski kolega Lendo Noris juče je bio najbrži.

Serhio Peres iz ekipe Rejsing Point bio je drugi, a treće vreme zabeležio je Fetel i pored udesa. Četvrti je bio Kimi Raikonen iz ekipe Alfa Romeo. Vozači Mercedesa Valteri Botas i aktuelni šampion Luis Hamilton bili su osmi i deveti.

U Mercedesu su naveli da su se koncentrisali na poboljšanje aerodinamke.

Testiranja u Barseloni trajaće do petka.

Nova sezona u Formuli 1 počinje 17. marta trkom za Veliku nagradu Australije u Melburnu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter