0
Atletika

REKORD SEZONE: Ivana Španović u odličnoj formi dočekuje Evropsko prvenstvo!

Objavljeno: 20.02.19 u 21:36

U Atletskoj dvorani na Banjici, održan je četvrti Međunarodni ‘Serbian Open’, gde je nastupio veliki broj atletičara iz Srbije, regiona, kao i drugih evropskih država.

Glavna zvezda je bila Ivana Španović, koja je nastupila u disciplini skok u dalj, i to joj je bila poslednja provera pred Evropsko prvenstvo u Glazgovu, koje je na programu od 1. do 3. marta.

Provera je bila više nego uspešna, Ivana je došla do ličnog rekorda u sezoni sa 6.92, ali su zatim i ostali pokazali da su spremni za izazove – Elzan Bibić, Amela Terzić, Strahinja Jovančević, Asmir Kolašinac

Strahinja Jovančević blistao je u skoku udalj i pobedio sa 7.85 metara,pratili su ga Šveđanin Mičel Torneus sa 7.67 i Hrvat Dino Pervan sa 7.61. Bila je to idealna uvertira za Evropsko prvenstvo u Glazgovu, koje će se održati od 1. do 3. marta.

– Prezadovoljan sam organizacijom, publika je divna, najavljivao sam pik forme za Glazgov, to se dešava sada. Moram da zahvalim Goranu Obradoviću, neverovatan čovek, poznavalac tehnike skoka u dalj, pomogao je i meni i ocu Miloradu. Može bolje u Glazgovu, za to se spremam, u finalu se može svašta desiti, rekao je Strahinja, dodavši da voli nadmetanje i žestoku konkurenciju, naročito kod kuće gde ne želi da ga iko nadmaši.

FOTO: STARSPORT

Elzan Bibić pobedio je na trci na 1.500 metara rezultatom 3:43,22. Novopazarski atletičar bio je sjajan u finišu trke, iako je kaskao kao drugoplasirani, poslednjih stotinak metara nezaustavljivo je izneo do cilja, obeshrabrivši najvećeg rivala.

Bila je ovo idealna uvertira za Evropsko prvenstvo u Glazgovu, koje će se održati od 1. do 3. marta, a Elzan je na cilj stigao sa 3:43.22, dok je Danac Nik Jensen imao 3:43.48.

– Zadovoljan sam, bio je plan da probijemo granicu, međutim, video sam da je to teže ostvariti. Malo sam taktizirao i išao sam na pobedu, uspeo sam da ostvarim željeno, solidan je rezultat. Poslednja je provera, čeka me jaka konkurencija. Ovo je dokaz za formu, samo treba zdravlje sačuvati, rekao je Bibić.

Amela Terzić spremila se za Evropsko prvenstvo u Glazgovu, pobedom na ‘Serbian Openu’.

Ona je bila najbolja u trci na 1.500 metara rezultatom 4:20.71, pratila ju je Rumunka Florina Pjerdevara sa 4:23.07, treća je bila Mađarica Boglarka Mogor sa 4:32.53.

– Današnja trka mi nije bila toliko potrebna, došla sam samo zbog naše publike, drago mi je što sam mogla da dođem ovde. Trudila sam se da pobedim, na EP se nadam da će biti dovoljno jaka trka, da bih se plasirala u finale, da ne bude samo taktička, rekla je Amela.

FOTO: STARSPORT

 

Asmir Kolašinac bacio je kuglu 20.34 metara i zauzeo drugo mesto na takmičenju, prvo mesto pripalo je Pezar Mesudu rezultatom 20.99m.

Vrhunske skokove izvela je večeras Ivana Španović pred domaćom publikom. Iako su dva prva skoka bili prestupi, videlo se da Ivana leti daleko, a to je već u narednim serijama samo i potvrdila. Najbolji rezultat na takmičenju ostvarila je u trećem pokušaju kada je ujedno izjednačila i rekord mitinga 6.92m, a to je Ivani donelo i drugo mesto na svetskoj rang listi . Usledili su svetski vredni rezultati od 6,90m, 6,84m i poslednjoj seriji ponovo 6,90m što potvrđuje da će Ivana dočekati evropsko prventvo na nivou koji smo od nje i navikli.

– Planirali smo da ovaj takmičarsko-pripremni period pred evropsko prvenstvo završimo upravo takmičenjem u Beogradu, pred domaćom publikom. Zahvaljujem se svima koji su došli da isprate atletiku, čestitam svim učesnicima, a što se tiče mog nastupa i više sam nego zadovoljna sa svim skokovima koje sam izvela. Bez obzira na ozbiljnost povrede koju sam imala prošle godine drago mi je da sam ponovo na stazi i na nivou koji treba da budem pred evropsko prvenstvo. Mnogo se radujem pre svega sto ću biti u prilici da se takmičim na evropskom šampionatu i naravno da se borim za treće uzastopno zlato, kazala je Ivana.

FOTO: STARSPORT

Evropsko prvenstvo održava se u Glazgovu od 1. do 3.marta 2019. godine gde Ivana Španović brani titulu šampionke Evrope, iz Beograda 2017. i Praga 2015. godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter