0
Ostali sportovi

SP U RUKOMETU: Hrvatska bez medalje, Nemci pobedom do polufinala!

Objavljeno: 21.01.19 u 22:17

Više nema dileme, pošto je utakmicom između Nemačke i Hrvatske razrešena i poslednja nedoumica – domaća selekcija ide u polufinale, dok velikan svetskog rukometa pakuje kofere, Nemačka – Hrvatska 22:21!

Nemačkoj je pobeda bila neophodna kako bi obezbedili polufinale, dok je Hrvatskoj poraz od Brazila pošteno zakomplikovao situaciju, pa su obe reprezentacije imale takmičarski imperativ.

Očekivano, važnost meča pomalo je „vezala ruke“ igračima obe selekcije, viđen je mali broj golova, a Hrvatska je tokom prvih pola sata igre kontrolisala dešavanja na terenu, imali su i dva gola viška u nekoliko navrata, ali je na odmoru rezultat bio 11:11.

Pauza je više prijala Nemačkoj, koja je na polovini drugog poluvremena imala tri gola prednosti (18:15), i činilo se da će rutinski privesti meč kraju, ali loša realizacija te slaba koncentracija vratili su „kauboje“ u igru, no uprkos desetominutnom postu ipak je Nemačka u samoj završnici uspela da se domogne pobede kojom su trasirali put ka polufinalu, dok Hrvatsku očekuje meč sa Francuskom, pa borba za plasman.

Vide je šest puta tresao mrežu Hrvatske, dok je Karačić kod Hrvata sa četiri gola uz Štrleka bio najefikasniji.

U grupi F Danska je lako, sa 26:20, savladala Egipat i tako obezbedila prvo mesto u svojoj grupi, pa samim tim i borbi za finale, dok će drugo mesto zauzeti Norvežani ili Šveđani.

SP u rukometu, rezultati

Grupa E, Keln (Nemačka)

2. kolo

Nedelja
Island – Francuska 22:31 (11:15)

Ponedeljak
Španija – Brazil 36:24 (19:13)
Hrvatska – Nemačka 21:22 (11:11)

Grupa F, Herning (Danska)

2. KOLO

Nedelja
Mađarska – Tunis 26:21 (16:14)

Ponedeljak
Švedska – Norveška 27:30 (14:17)
Egipat – Danska 20:26 (7:9)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter