3
Ostali sportovi

SVETSKO PRVENSTVO: Neverovatan broj grešaka koštao Srbiju poraza, Peruničić besneo!

Objavljeno: 14.01.19 u 17:00

Rukometaši Srbije poraženi su od Brazila rezultatom 24:22 (14:11) u trećem kolu Svetskog prvenstva u Nemačkoj.

Posle remija sa Rusijom i očekivanog poraza od Francuske, za Srbiju slede dva ključna meča na planetarnom šampionatu protiv Brazila i Koreje. A posle dana odmora, srpski rukometaši nisu bili na potrebnom nivou.

Posle uvodnih par minuta igre kada se ‘ispituju snage’ i minimalnog vođstva ‘orlova’ od 3:2, Brazil je zaigrao fantastičnu odbranu i terao srpske bekove na početničke greške.

Usledio je veliki niz tehničkih grešaka, ali i maestralnih odbrana golmana Leonarda, što je prouzrokovalo seriju od čak 7:0 za vođstvo Brazilaca od 9:3.

Nije pomagao ni tajm-aut Nenada Peruničića, a ni njemu nije bilo jasno zbog su igrači prelako grešili. Čim su se konsolidovali u napadu, razlika se smanjivala, pa je zbog raspoloženog Bogdana Radivojevića i četiri gola u prvom poluvremenu, Srbija pred odlazak na odmor stigla do minus tri i rezultata 14:11.

Međutim, kako je počelo drugo poluvreme, javile su se stare greške. Srpski igrači su lako davali loptu rivalu, čak i kada je naš gol bio prazan, pa su Brazilci prelako tresli mrežu, a ‘orlovi’ se prilično mučili.

Čak je i zamenjen sjajan golman na golu južnoameričke selekcije, ali podjednako dobrim Cezarom Almeidom koji je takođe skidao zicere našim igračima. Možda nije do golmana, već loših šuteva…

Čak i kada je Srbija imala šansu da dođe do dva gola zaostatka, nije uspevala i svaka potencijalna prilika je propadala usled početničkih i frustrirajućih grešaka.

Nije pomagalo ni to što je naš golman Milosavljević branio fantastično u drugom delu, jednostavno, grešaka u napadu je bilo daleko više. Krilni igrači kao da nisu postojali, a previše forsiranja igre ‘na crti’ je dovodilo do izgubljenih poseda.

Čak je i selektor Peruničić u tajm-autu na 15-ak minuta pre kraja potpuno pobesneo i nekolicini igrača pojedinačno ukazao na greške, na nimalo prijatan način. A baš to ih je možda pokrenulo.

Srbija je stizala vođstvo Brazila, a u 56. minutu je došla do napada za izjednačenje. Usledila je nova tehnička greška, ali i maestralna odbrana Milosavljevića u kontri, međutim, ni u sledećem napadu srpski igrači su bili statični i nisu znali kako da napadnu. Pogađate, nova izgubljena lopta.

Čak se Srbija ponovo odbranila sa igračem manje, a na minut i po do kraja posle tajm-auta imala novi napad za izjednačenje, a onda, prosto neverovatno, je usledila nova greška bez ikakvog pokušaja šuta. Kako je gol bio prazan, Brazilcima nije bilo teško to da kazne. Nije čudo što se cela klupa ‘orlova’ hvatala za glavu.

Na kraju je rezultat bio 24:22 i Srbija je doživela verovatno ključan poraz koji je eliminiše sa šampionata sveta.

SP u rukometu

Grupa A, 3. kolo:

Srbija – Brazil 22:24

18.00 Rusija – Nemačka
20.30 Francuska – Koreja

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter