0
Američki fudbal

NFL: Mahoums je nezaustavljiv, Remsi prejaki za Kaubojse (VIDEO)

Objavljeno: 13.01.19 u 09:50

Posle prve dve utakmice u divizijskoj rundi NFL plej-ofa, plasmane u finale konferencija obezbedili su Kanzas Siti Čifsi i Los Anđeles Remsi.

U okviru AFC konferencije, u Kanzas su stigli Indijanapolis Koltsi, ali se nisu naigrali fudbala po snežnom terenu. Endrju Lak i družina je uspela da osvoji prvi daun tek pred kraj prvog poluvremena, a do tada su Čifsi već vodili sa 17:0 uz sjajnu partiju Patrika Mahoumsa.

Mladi kvoterbek Kanzasa, kog su mnogi osporavali smatrajući da će ga ‘plej-of pojesti’, pokazao je da izrasta u velikog igrača i, iako na ovoj utakmici nije imao bačen tač-daun, uspeo je jedan da istrči, a svoju ekipu dovede do još tri, budući da mu je trčanje bilo od velike pomoći.

Po jednom su u end zonu protivnika ulazili Derik i Demijan Vilijams, kao i sjajni Tarik Hil, dok su jedina poentiranja Koltsima doneli specijalni tim defanzivnim tač-daunom i Ti Vaj Hilton posle jednog od retkih dobrih pasova Endrju Laka.

Na kraju ubedljivih 31:13 za Kanzas koji će za sedam dana na svom stadionu dočekati boljeg iz današnjeg duela između Nju Ingland Petriotsa i Los Anđeles Čardžersa.

U NFC-u, Los Anđeles Remsi su odličnom strategijom utakmice stigli do pobede nad Dalas Kaubojsima i tako ušli u finale konferencije gde će čekati boljeg iz duela Nju Orleans Seintsi – Filadelfija Iglsi.

Trener ekipe iz grada anđela Šon MekVej je trčanjem uspeo da probije odličnu defanzivnu liniju Dalasa i tako potpuno meč usmerio u svom toku.

Trkači Remsa Tod Gurli i Si Džej Anderson su razorili Kaubojse na liniji ‘skrimidža’ i tako kontrolisali utakmicu, rezultat i vreme, te je sve bilo u njihovim rukama.

To je otvaralo i prilike za dodavanja, pa je Los Anđeles u jednom momentu imao vođstvo od 23:7, uprkos ranom vođstvu Dalasa od 7:3 tač-daunom Amarija Kupera.

Na kraju je rezultat bio 30:22, a kada je Dalasu bilo potrebno da se odbrani i napadne produžetak, nije uspeo da zaustavi trčanje i Remsi su ‘zatvorili’ utakmicu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter