0
Američki fudbal

NFL: Fantastična ‘vajld kard’ runda, šampion preživeo uz pomoć dve stative! (VIDEO)

Objavljeno: 07.01.19 u 18:20

Dobili smo osam timova koji će se boriti za ulazak u Superboul i osvajanje Lombardijevog trofeja.

Posle 17. kola u ligaškom delu NFL šampionata, 12 timova je ušlo u plej-of, a odmah je odigrana ‘vajld kard’ runda između timova koji su u svojim konferencijama zauzeli od 3. do 6. pozicije.

Najpre su Indijanapolis Koltsi u prvom meču ovogodišnjeg plej-ofa, što je ujedno bio i divizijski derbi, savladali Hjuston Teksanse u gostima sa 21:7 i tako zakazali okršaj protiv Kanzas Siti Čifsa.

Endrju Lak, Ti-Vaj Hilton, Erik Ibron i ostatak ‘jahačke’ družine’ je pregazio velikog rivala i vodio sa 21:0, a sve što su Votson, Hopkins i ostali uspeli da urade bio je utešni ‘tač-daun’ za kraj sezone po njih.

Prštalo je u okršaju između Dalas Kaubojsa i Sijetl Sihouksa, ali su tu prevagu ipak odneli domaćini, uz pomoć bučne publike u Teksasu. Dak Preskot je predvodio Dalas do trijumfa od 24:22, a sledeći rival biće im furiozni Remsi u Los Anđelesu.

Drugi tim iz ‘grada anđela’, Čardžersi, su do sledeće runde stigli preko Baltimora, koji su u gostima savladali sa 23:17.

Filip Rivers je odlično vodio Los Anđeles do ubedljive prednosti, ali su Rejvensi tek u finišu krenuli da igraju, čak i imali napad za pobedu, ali je najmlađi kvoterbek u istoriji plej-ofa Lamar Džekson ipak posustao u poslednjem minutu.

Čardžersi će na noge Nju Ingland Petriorsima, a duel sa prvim favoritom Nju Orleans Seintsima zakazali su aktuelni šampioni Filadelfija Iglsi, koji su na neverovatan način izbacili Čikago Berse.

‘Medvedi’ su na svom stadionu bili apsolutni favoriti, ali napad predvođen Mičom Trubickim nije bio dobar koliko odbrana na čelu sa Kalilom Mekom. Fila je nastavila da pravi čuda sa Nikom Folsom na poziciji kvoterbeka koji je u poslednjem napadu tač-daun za preokret prema Goldenu Tejtu.

Tada je rezultat glasio 16:15 i Čikagu je ostalo još manje od minuta da stigne do fild gola i pobede. Uspeli su u tome Bersi, ali je Kodi Parki sa 43 jarde pogodio dve stative i lopta se odbila u polje umesto u gol. Neverica na tribinama i veliko slavlje još uvek aktuelnih šampiona.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter