0
Ostali sportovi

STRELJAŠTVO: Važne pobede Stefanovića i Zavišićeve

Objavljeno: 03.12.18 u 16:55

Klubovi za koje se u Bundesligi vazdušnom puškom takmiče srpski strelci Milutin Stefanović i Marija Zavišić su minulog vikenda zabeležili važne pobede.

Milutin Stefanović je, kao član Tus Hilgerta, učestvovao na turniru Prve lige Grupa „Sever“ u mestu Osterode am Harc. Prvog dana, u osmom kolu, Tus Hilgert se sastao sa ekipom Kamen. Stefanović je direktnu rivalku Laru Hejden pobedio sa 398:394 u krugovima i učestvovao u minimalnom (3:2), ali zlata vrednom trijumfu Tus Hilgerta, koji je sve dalje od dna tabele. Dan kasnije, Tus je u devetom kolu izgubio od Braunšvajgera (1:4), a Stefanović je poražen od Indijca Meulija Goša (395:398).

Klub Olimpija 72 iz Berma, za koji gađa Katarina Biserčić, je i dalje bez pobede u grupi „Sever“. Minulog vikenda Olimpija je zabeležila dva maksimalna poraza (0:5). U osmom kolu od nje je bolji bio Visener (Biserčićeva je izgubila od Holanđanke Pee Smits – 391:397). U devetom kolu Olimpija je  izgubila od Buer-Bulsea. Srpska takmičarka je zabeležila 393 kruga, što nije bilo dovoljno za trijumf u duelu sa jednim od najboljih strelaca današnjice Ištvanom Penijem, koji je „ubio“ 399 krugova.

Dva kola pre kraja Tus Hilgert se, sa tri trijumfa i šest poraza, nalazi na desetom mestu, sa lepim šansama da sačuva mesto u Prvoj ligi, dok je Olimpija na poslednjoj  12. poziciji.

Ekipa PSS iz Inden/Altdorfa, za koji su ove sezone debitovale članice Policajca Marija Zavišić i Ivana Marić, je sve bliži plasmanu u plej-of za popunu Prve lige. PSS se takmiči u Drugoj ligi Grupa „Zapad“. Minulog vikenda je, sa Zavišićevom u sastavu, učestvovao na turniru u Dortmundu. U četvrtom kolu pobedio je Emšdeten sa 4:1, a trijumfu je doprinela i Zavišićeva, koja je bila preciznija od holandske reprezentativke Šaron Meking (397:396). Domaćin turnira, drugi tim Buer Bulsea, je u petom kolu nadmašio PSS (4:1), a Zavišićeva je izgubila od Tatjane Speis (397:387).

Do kraja su ostala još dva kola, a PSS je, sa četiri pobede i porazom, trenutno drugi na tabeli grupe od osam timova. U plej-of prolaze prve dve ekipe. Od PSS-a je bolji samo drugi tim Buer Bulsea, koji bez obzira na plasman neće ići u plej-of. Prvi tim Buer Bulsea je u Prvoj ligi, a po pravilima dve ekipe iz istog kluba ne mogu da se takmiče u istom rangu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter