0
Ostali sportovi

FOTO: Badminton savez Srbije

NOVI EPIZODA SRPSKOG BADMINTONA: Milić u Češkoj ‘uzeo meru’ 129. igraču sveta

Objavljeno: 28.09.18 u 14:38

Iako nije uspeo da na novom turniru serije Svetskog seniorskog kupa stigne do glavnog žreba češka epizoda međunarodne turneje Luke Milića zauzeće posebno mesto u njegovom CV-u.

Naš reprezentativac je na ‘LI NING Czech Open 2018’, koji se od 27. do 30. septembra 2018. igra u Brnu uz učešće od 270 takmičara i takmičarki iz 30-tak zemalja, ‘upisao’ najznačajniju pobedu u dosadašnoj seniorskoj karijeri.

U drugom kolu kvalifikacija muškog singla na pleća je oborio 129. igrača sveta, naturalizovanog Azerbejdžanca Ade Reskija Dvičenija (21:15, 18:21, 21:17), a upravo poslednji poen u odlučujućem setu najbolje je oslikao Milićevu maestralnost, zrelost i fizičku spremu s kojima su mu veliki uspesi na najvećoj međunarondoj sceni u najskorije vreme gotovo zagarantovani. Posle servisa našeg reprezentativca, usledilo je nadmudrivanje na mreži. Rival je pokušao da ga poremeti nešto dužom lopticom, ali je Milić vratio težište igre blizu mreže. Jedna skraćena loptica dovela je Dvičenija u pat poziciju. Jedva je prebacio iznad mreže, gde je Milić čekao kao zapeta puška i u padu trijumfalno zakucao lopticu. Visoko podignute ruke i Milića i trenera Barbira značile su samo jedno – uzet je skalp igraču koji je u ovoj sezoni zabeležio čak 46 pobeda na međunarodoj sceni.

Pre, može se slobodno reći istorijskog meča, Milić je u prvom kolu kvalifikacija rutinski savladao domaćeg takmičara Onreja Helara, prepustivši mu svega 15 poena (21:8, 21:7). U meču za plasman u glavni žreb naš reprezentativac je pokazao zube Indijcu Bodhitu Jošiju, ali je na kraju izgubio posle tri uzbljiva seta (21:19, 20:22, 21:14).

– Umor od prošlonedeljnog turnira u Slovačkoj, gde je stigao na korak od meča za odličje, učinio je svoje u Brnu. I fizička i mentalna iscrpljenost bila je prisutna već od prvog kola, ali to nije sprečilo Milića da i ove nedelje napravi još veliki lični uspeh. Pobeda nad 129. igračem sveta je samo učvrstila mišljenje da je spreman da napadne ‘Top 100’ na svetskoj rang listi u narednoj godini. Ipak, umor ga je prevladao u poslednjem kolu kvalifikacija gde je svežiji Indijac uspeo da Milića odvede u treći set i spreči ga da ponovo zaigra u glavnom žrebu ovog prejakog svetskog kupa. Svaka čast našem reprezentativcu na izdanjima u Češkoj. Ipak, opuštanja nema jer nas ubrzo čeka i poslednji turnir u ovom nizu. Nadam se da ćemo uspeti da ga što bolje opravimo za ovo kratko vreme kako bi uspeo da i dalje čini srpski badminton veoma ponosnim, kazao je glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter