0
Američki fudbal

NFL: Iglsi na krilima Adžaija započeli odbranu šampionskog prstena

Objavljeno: 07.09.18 u 14:41

Novo, 53. izdanje NFL šampionata započelo je noćas utakmicom između Filadelfija Iglsa i Atlanta Falkonsa, a aktuelni šampion odneo je pobedu rezultatom 18:12.

Mnogi navijači Filadelfije sa razlogom su strahovali od ovog duela, s obzirom na to da su nastupili bez dva najjača ofanzivna oružja – kvoterbeka Karsona Venca i vajd risivera Alšona Džefrija (obojica bi trebalo da se vrate na teren za dve nedelje), a rezervni kvoterbek Nik Fols, koji je Filadelfiju odveo do prvog šampionskog pehara namenjenog osvajaču Superbola, nije pružao partije u predsezoni koje su ulivale optimizam.

Sa druge strane, Met Rajan, MVP od pre dve sezone, potom Hulio Džons kao vajd risiver, te raning bekovi Devonta Frimen i Tevin Kolman davali su razlog gostima da veruju da mogu do trijumfa nad oslabljenim Iglsima.

I dobro je počelo po Falkonse, relativno lako su došli nadomak end zone rivala, ali su Iglsi uspeli da izdrže, a potom i spreče pokušaj pri četvrtom daunu sa jedne jarde, pa promene rezultata nije bilo, kao ni većih uzbuđenja. Tvrda utakmica donela je sjajne odbrane, a jedini pogoci viđeni su šutevima za tri poena, pa je rezultat na poluvremenu bio 6:3 u korist Falkonsa.

Prvi tačdaun videli smo 5:34 pre kraja treće deonice, kada je Džej Adžaji krunisao odlično vraćanje panta Darena Sprolsa, a zatim i reprizu sada već legendarne „Fili Fili“ akcije, sa tom razlikom što je Folsu ovog puta loptu uputio Nelson Agolor umesto Treja Bartona (prešao u Čikago) trčanjem za jedan jard i prvim tačdaunom u sezoni.

Ušli su Iglsi sa vođstvom u poslednju deonicu, uprkos velikoj grešci sejftija Trea Salivana, koji je nakon jednog panta nogom dodirnuo loptu i omogućio Atlanti da u polju Iglsa dođe do napada. No, sjajno je ispratio jednu akciju Rasul Daglas i vratio loptu u posed domaćeg tima, ali je nedugo potom uzvratio i Dion Džons, koji je uhvatio loptu prethodno izbijenu iz ruku ruki tajt enda Dalasa Goderta. Usledila je brza egzekucija u dve akcije – prvo pas za Hulija Džonsa, a potom trčanje Kolmena za vođstvo Falkonsa 12:10, uz promašen pokušaj za dodatni poen.

Ipak, to nije previše uzdrmalo Iglse, koji su nošeni Darenom Sprolsom, Korijem Klementom i Adžaijem stigli do novih šest poena, a upravo je Adžaji još jednim trčanjem prednost povećao na 18:12, iskoristivši pokušaj za dva poena.

Imala je Atlanta priliku da dođe do preokreta, ali je poslednji pas Rajana Hulio Džons uhvatio u autu, pa je susret okončan pobedom Iglsa, koje je predvodio Adžaji sa 62 jarde trčanjem. Fols je bacio za 117 jardi, uz nijedan tačdaun i jednu presečnu loptu, dok je Rajan sa druge strane uz 251 jardu bacio nula pasova za tačdaun i jedan presečen, a odlični Hulio Džons je partiju završio sa 169 uhvaćenih jardi.

(Youtube/NFL)

NFL, nedelja 1

Petak 

Filadelfija – Atlanta 18:12

Nedelja
19.00: Baltimor – Bafalo
19.00: Klivlend – Pitsburg 
19.00: Indijanapolis – Sinsinati 
19.00: Majami – Tenesi 
19.00: Minesota – San Francisko 
19.00: Nju Ingland – Hjuston 
19.00: Nju Orleans – Tampa Bej
19.00: Njujork Džajants – Džeksonvil 
22.05: Los Anđeles Čardžers – Kanzas 
22.25: Arizona – Vašington 
22.25: Karolina – Dalas 
22.25: Denver – Sijetl 

Ponedeljak
02.20: Grin Bej – Čikago 

Utorak
01.10: Detroit – Njujork Džets 
04.20: Ouklend – Los Anđeles Rems

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter