0
U pripremi

NEMAČKA DOBIJA NOVOG ŠAMPIONA: Radonjićev Bajern eliminisao Bamberg u polufinalu!

Objavljeno: 29.05.18 u 21:15

Košarkaši Bajerna iz Minhena plasirali su se u finale nemačkog šampionata, pošto su kao gosti savladali Bamberg rezultatom 83:79.

Tako su Bavarci ukupnim rezultatom 3:1 u seriji eliminisali trostrukog uzastopnog šampiona Nemačke i dugogodišnjeg Evroligaša i zakazali borbu za trofej na berlinskom Albom.

Ekipa Dejana Radonjića nije najbolje startovala utakmicu, pošto je Brose Basket na kraju prve deonice imao velikih 33:17. U drugoj četvrtomo je Bajern konsolidovao redove, ali je domaćin na pouvreme ipak otišao sa 14 poena prednosti (52:38).

U nastavku utakmice Bavarci su malo po malo topili prednost Bamberga i pred poslednji desetominutni period smanjili zaostatak na 69:63, a ključan period meča bio je početak poslednje četvrtine, koju su gosti otvorili serijom 14:0 i došli do prednosti (77:69).

Do kraja utakmice ekipa Radonjića je uspela da sačuva prednost, iako je Bamberg na ulasku u poslednji minut zaistatak smanjio na 80:79.

Bajern je do trijumfa na ovoj utakmici predvodio Davide Bartel sa 19 poena, dok je naš Stefan Jović dodao sedam poena uz šest skokova i pet asistencija. Vladimir Lučić je ponovo bio odsutan zbog povrede.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter