0
Evroliga

FOTO: Eurohoops

EVROLIGA. Fener na korak od Beograda!

Objavljeno: 20.04.18 u 21:52

Košarkaši Fenerbahčea savladali su Baskoniju 95:89 i tako došli na pobedu od plasmana na Fajnal for Evrolige koji će ove godine biti odigran u Beogradu.

Do izuzetno važne pobede Fener je stigao na krilima Breda Vonamejkera (19) i Jana Veselog (16 poena), a dobri su bili i Kalinić sa 11, te Meli i Datome sa po 10, dok je Marko Gudurić dodao šest.

Kod Baskonije Džening sa 17, Porije sa 14, Šengelija sa 12 su prednjačili, ali ipak nije bilo snage za iznenađenje.

Koliko je tvrda utakmica bila govori i to što su igrači Željka Obradovića imali najviše plus devet (48:39), dok je Baskonija najviše vodila sa šest razlike, i to na samom početku.

Upravo uvodni momenti protekli su u dominaciji Španaca, koji su poveli sa 6:0, ali to nije potrajalo. Na polovini četvrtine već je Fener uspeo da preokrene, a potom su u još dva navrata gosti uspevali da dođu do vođstva, ali ne i da se u njemu zadrže. 

Fener je na kraju stigao do važne pobede, ali bi trebalo istaći i to da nijednog momenta nisu uspeli da se osetnije odvoje, pa je pitanje pobednika i definitivno rešeno tek u poslednjem minutu susreta.

Ovom pobedom, izabranici Željka Obradovića došli su u situaciju da imaju tri meč lopte za overu karte za Beograd.

Evroliga, četvrtfinale

CSKA – Himki 2-0
Panatinaikos – Real Madrid 1-1
Olimpijakos – Žalgiris 0-1
Fenerbahče – Baskonija 95:89 (2-0)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter