0
Ostali sportovi

FOTO: BOKSERSKI SAVEZ SRBIJE

RUSKO-SRPSKI BOKS PAKT: Podrška Rusije ‘Olimpijskoj školi boksa Srbije’ koja će biti potpuno besplatna

Objavljeno: 19.03.18 u 11:54

Bokserski savez Srbije nastavlja sa velikom akcijom oživljavanja i promocije boksa u Srbiji, a ona se sastoji u otvaranju škola širom zemlje.

Jedan veliki cilj jeste povratak plemenite veštine na ove prostore, posle stagnacije koja je potrajala suviše dugo.

Novitet je ‘Olimpijska škola boksa Srbije’ koja kreće sa radom sa koncem marta 2018. Veliku podršku u ovom projektu srpski boks dobiće od Bokserskog saveza Rusije u čije ime je njihov generalni sekretar Umar Kremljev tokom proteklog vikenda u Moskvi potpisao sa Borovčaninom novi ukaz o saradnji ruskog i srpskog boks saveza.

Cilj projekta je stvaranje patriotske i vaspitane omladine, stvaranje šampiona na domaćoj i svetskoj sceni. Novi bokserski rusko-srpski ukaz o saradnji donosi besplatnu obuku u Centru za razvoj boksa u Rusiji za 50 naših trenera (pet grupa po deset). Trenerska organizacija Rusije poslaće trenere za nastavak obuke po klubovima u Srbiji i praćenje rada istih. Besplatne pripreme za reprezentaciju Srbije tokom cele godine u Rusiji. Zajedničko projektovanje Nacionalnog trening centra za boks Republike Srbije, po ugledu na njihov centar, samo bi naš bio srazmerno manji.

– ‘Olimpijska škola boksa Srbije’ startuje krajem marta u 50 klubova širom Srbije, sa ciljem da omasovimo boks, stvaramo od dece u našoj zemlji bolje ljude i patriote i bokserske šampione za olimpijska takmičenja. Ruski sistem je u boksu najbolji na svetu i nema dileme da li ćemo uspeti da podignemo boks u sami vrh sportova u Srbiji. Umar Kremljev nam je rekao da ovakav aranžman sa Rusijom nema ni jedna država na svetu, ali da je Srbija ima posebno mesto u Rusiji, što je za nas ogromna čast. Vodeći ljudi iz Bokserskog saveza Rusije su prijatelji predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, što je činjenica koja nam je omogućila da stupimo u kontakt i dobijemo više nego što smo očekivali. Boks je plemenit sport i deca će baveći se ovim sportom naučiti da gledaju protivnika u oči, da se bore, jačaju svoj ego ne samo u ringu vec i kasnije kroz život jer će jači i spremniji moći da se uhvate u koštac sa svim životnim problemima koji ih čekaju, istakao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

‘Olimpijska škola boksa Srbije’ startuje uskoro, a ono što je najvažnije je da je potpuno besplatna.

FOTO: BOKSERSKI SAVEZ SRBIJE
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter