0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

RSS ZADOVOLJAN ODLUKOM EHF-A: Pobednik se ne traži na političkom polju, već na terenu

Objavljeno: 16.03.18 u 19:20

Izvršni odbror Evropske rukometne federacije (EHF) odlučio je danas da se kvalifikacioni turnir za EP u konkurenciji juniorki ipak odigra u Kragujevcu ali bez nacionalnih simbola.

Ovakva odluka doneta je nakon žalbi iz redova reprezentacije tzv. republike Kosova, koja nije želela da u Srbiji nastupi bez nacionalnih sibola kao što je to bilo slučaj u prethodnim kvalifikacijama u Rumuniji.

Nakon toga pojavile su se glasine da bi turnir mogao iz Kragujevca da bude izmešten u Slovačku, ali na kraju je EHF pronašao neko kompromisno rešenje koje se sigurno mnogima neće dopasti.

Ipak bilo kako bilo, nacionalne selekcije će ovaj turnir odigrati bez svojih nacionalnih obeležja, a iz redova Rukometnog saveza Srbije ističu da su zadovoljni ovakvom odlukom.

– Uvereni smo da neće biti nikakvih problema i da će sve proći u najboljem mogućem redu. Uradićemo sve što je potrebno da se devojke osećaju dobro i da sve protekne u pravoj sportskoj atmosferi. Pobednik se ne traži na političkom polju, već na rukometnom terenu. To je ono što nas sve zanima – rekao je predsednik Upravnog odbora RSS-a Božidar Đurković i dodao:

– Kao iskusni organizator najvećih takmičenja u evropskim i svetskim okvirima poput Evropskog prvenstva za seniorke i seniorke 2012, odnosno, Svetskog prvenstva za žene 2013. godine, RSS se dokazao kao dobar domaćin svim sportskim gostima naše zemlje – dodaje se u saopštenju RSS-a.

Trunir u Kragujevcu na programu je od 23. do 25. marta, a srpske juniorke će se za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj boriti protiv selekcija Norveške, Slovačke i tzv. Kosova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter