0
Ostali sportovi

FOTO: M. Stevović

SKIJANJE: Tri medalje u tri dana za Marka Stevovića

Objavljeno: 10.03.18 u 17:19

Sa Olimpijskih igara pravo na pobednički podijum državnog prvenstva! Skijaš Marko Stevović potvrdio je odličnu formu osvajanjem čak tri odličja na nacionalnom šampionatu održanog prethodnih dana na Staroj Planini i dokazao epitet jednog od naših najboljih skijaša.

Marko je bio prvi u alpskoj kombinaciji u domaćoj i međunarodnoj konkurenciji (1:36.42) postigavši vreme staze, osvojio je srebrnu medalju i u disciplini Super G (52.06), a poslednjeg dana takmičenja ponovo je uzeo zlato, u veleslalomu, na FIS trci (2:02.25).

– Ciljao sam titulu i prezadovoljan sam što sam u tome i uspeo. Konkurencija je bila jaka, i to je razlog više da budem ponosan na sve što sam ostvario na stazi. Tri medalje za tri dana mi daju snagu i za nastavak takmičenja, pre svega za Kopaonik, gde će biti održan državni šampionat u slalomu i veleslalomu. Doduše, fokus mi je do sada bio na brzim disciplinama, ali verujem da ću i tamo biti konkurentan – rekao je Stevović, koji je od skora deo kampanje „Opel za medalju“, u kojoj ovaj automobilski brend daje automobile na raspolaganje mladim sportistima za odlaske na takmičenja.

Dragan Nenadović, direktor Opel Srbija, zadovoljan je što je kampanja pokazala da je naši sportisti imaju ogroman talenat, želju i da vredno rade, i da je čast pomoći im na putu ka uspesima.

– Kampanja je izazvala veliku pažnju u javnosti, a evo već sada, posle nekoliko dana, sportisti sa kojima sarađujemo već su krenuli u osvajanje medalja, ali i drugih dobrih rezultata. Nadamo se da ćemo biti u prilici da povećamo broj mladih ljudi kojima pomažemo, poput odbojkašica na pesku, paraolimpijaca, potom našeg najboljeg skijaša Marka Vukićevića , i drugih – istakao je Nenadović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter