0
Ostali sportovi

ISTORIJSKI USPEH NAŠI DAMA: Vaterpolistkinje Srbije izborile plasman na Evropsko prvenstvo

Objavljeno: 03.03.18 u 20:40

Vaterpolistkinje Srbije su izborile plasman na Evropsko prvenstvo u Barseloni, pošto su u baražu u dvomeču bile bolje od Ukrajinki.

Naše reprezentativke su savladale Ukrajinu u oba susreta, a a nakon što su u prvom meču u Novom Sadu slavile sa 10:8, u večerašnjem revaš susretu u Harkovu bile su još i ubeldjivije i trijumfovale sa 6:1 (1:2, 0:2, 0:1, 0:1).

Kao što i sam rezultat meča govori, Srbija je sve vreme bila bolji rival, diktirala tempo i na kraju došle do velikog uspeha. Naš tim je do pobede predvodila Nada Mandić, koja je upsala tri pogotka, ali treba pre svega istaći odličnu timsku igru, koja je rezultovala prvim plasmanom na kontinentalno prvenstvo roz kvalifikacije.

Vaterpolistkinje Srbije će se inače po treći put u istoriji naći na prvenstvu „starog kontinenta“, ali su prethodna dva puta učestvovale zahvaljujući toma što je naša zemlja bila i domaćin turnira. Tako se može reći da je ovo jedan istorijski uspeh naših dama.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter