0
Auto Moto

SAOPŠTENJE ŠPANCA: Alonso učestvuje u trci 24 sata Le Mana

Objavljeno: 30.01.18 u 14:21

Vozač Meklarena Fernando Alonso učestvovaće sa Tojotom ove godine u trci 24 sata Le Mana, kao i u FIA Svetskom šampionatu izdržljivosti (WEC), saopštila je danas njegova ekipa.

Dvostruki svetski prvak Formule 1 želi da učestvuje u automobilskim takmičenjima izdržljivosti, kako bi se izjednačio sa Grejemom Hilom, koji je šezdesetih godina prošlog veka osvojio titule šampiona Formule 1, Indijanapolis 500 i 24 sata Le Mana.

– Nikada se nisam stideo da kažem da mi je cilj da osvojim triplu krunu motosporta Veliku nagradu Monaka, Indi 500 i 24 sata Le Mana. Prošle godine smo pokušali na Indiju, bili smo blizu, ali nismo uspeli. Ove godine zahvaljujući Meklarenu imam priliku da se trkam za pobedu u Le Manu. To je veliki izazov, mnogo toga može da krene naopako, ali spreman sam i radujem se tome, rekao je Alonso, preneo je Skaj.

Alonso je prošle nedelje učestvovao u trci 24 sata Dajtone, a prema dogovoru sa Tojotom, 36-godišnji Španac će učestvovati u što više rundi Svetskog šampionata izdržljivosti.

Meklaren i Alonso su se dogovorili da je Formula 1 glavni prioritet, zbog čega će propustiti takmičenje u Japanu u sklopu WEC sezone 21. oktobra, kako bi učestvovao u trci Formule 1 za Veliku nagradu SAD.

Trka 24 sata Le Mana održaće se 16. i 17. juna.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter