0
Odbojka

FOTO: CEV

ATANASIJEVIĆ NAKON OSVOJENOG KUPA: Trofej je potvrda naše dobre forme

Objavljeno: 30.01.18 u 15:35

Odbojkaši Peruđe brzo su se navikli na osvajanje trofeja, pa su posle Superkupa podigli i onaj namenjen osvajaču Kupa Italije. Do drugog trofeja u istoriji, kao i do prvog, predvodio ih je srpski odbojkaš Aleksandar Atanasijević.

Zbog igara od početka sezone Peruđa je važila za jednog od favorita pred početak finalnog turnira Kupa Italije u Bariju. U polufinalu, Atanasijević, Podraščanin i saigrači su pobedili Trentino sa 3:0, a u borbi za titulu čekao ih je Lube.

U dosadašnjem delu sezone, veliki rivali su odmerili snage već četiri puta u četiri različita takmičenja, a Lube je slavio jedino u domaćem prvenstvu. Peruđa je bila bolja u Superkupu, Ligi šampiona, a sada i finalu Kupa Italije, koje je dobila sa 3:1, po setovima 16:25, 25:22, 25:20, 27:25.

-Ovo je ogroman uspeh jer smo posle osvojenog Superkupa, potvrdili da igramo u sjajnoj formi i da nam samo zahvaljujući dobrim radom dolaze i dobri rezultati. Konkurencija je bila zaista jaka i samim tim je uspeh još veći. Najvažnije je da ostanemo koncentrisani, jer smo tek na polovini sezone. Moramo da nastavimo borbu za ono najvažnije, a to je prvenstvo i naravno Liga šampiona – jasan je Atanasijević.

Kao i svi prethodni dueli dva tima, i poslednji je obilovao uzbuđenjima i preokretima. Lube je bolje ušao u utakmicu, ali se Peruđa potom probudila, a kako je utakmica odmicala, postajala je sve zanimljivija. Atanasijević je briljirao tokom čitavog vikenda u Bariju. U trijumfu nad Trentinom učestvovao je sa 16 poena, a zatim je protiv Lubea upisao 20. To je bilo više nego dovoljno da ponese MVP titulu.

– Sigurno je da mi to priznanje mnogo znači, ali ne bih ga dobio da nema mojih saigrača. Zajedno smo stigli do velikog trofeja – naglašava popularni Bata.

Odbojkaše Peruđe do kraja sezone očekuju još izazovi u Seriji A i Ligi šampiona, a u oba takmičenja trenutno drže prvo mesto. Narednu utakmicu Atanasijević i njegovi saigrači igraju već u sredu, kada dočekuju belgijski Ruselar u četvrtom kolu Lige šampiona.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter